2025, tots programadors?

L'informe sobre aplicacions Low-Code i No-Code de Barcelona Digital Talent i NTT Data constata la utilitat social de les eines de desenvolupament de software que redueixen la codificació manual

La programació democratitzada dels formats no-code i low-code pot ampliar les possibilitats digitals de l'empresa | iStock La programació democratitzada dels formats no-code i low-code pot ampliar les possibilitats digitals de l'empresa | iStock

Mobile World Capital Barcelona, mitjançant Barcelona Digital Talent, ha reivindicat el paper dels sistemes low-code i no-code – les eines de programació que minimitzen la codificació manual – en l'accés a la digitalització d'empreses i treballadors de tot el país amb una limitació de la formació en competències digitals profundes.

Per al desenvolupament d'aquest informe, Barcelona Digital Talent ha realitzat entrevistes en profunditat a alts executius de 25 grans empreses, que han exposat la seva visió sobre la implementació de sistemes low-code i no-code en els procediments tecnològics corporatius. En aquest sentit, Mobile World Capital detecta la necessitat de talent en desenvolupament d'aplicacions, en tant que en el pròxim any s'hauran de crear uns 500 milions de noves aplicacions – una realitat contradictòria amb la necessitat de talent digital en l'empresa de l'Estat.

Segons recull l'informe, un 55% de les empreses de tota la Unió Europea tenen o han tingut dificultats per a contractar especialistes en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. En aquest sentit, la implementació de tecnologies que facin els processos de programació més accessibles per als treballadors en un context en què es triplicarà la demanda de professionals TIC a l'Estat espanyol.

Segons la Digital Strategy & Technology Partner a NTT Data, Sílvia Sousa, el Low-Code pot servir per a "democratitzar el codi i el desenvolupament i posar la tecnologia a servei del treballador com a palanca d'agilitat i innovació". Per la seva banda, el director del programa de Talent Digital de MWCapital, Jordi Arrufí, considera que la indústria del software "es prepara perquè tots els treballadors puguin programar, i anem cap a l'aparició de la nova figura dels Citizen Developers".

Més informació
Emprenedors catalans funden una escola per formar programadors
Els perfils millor pagats de les TIC catalanes
Avui et destaquem
El més llegit