Emprenedors catalans funden una escola per formar programadors

Startups com Badi, Holaluz, Holded, Marfeel i Ulabox col·laboren en la creació d’Assembler School per ensenyar i atraure talent a Barcelona

L'equip d'Assembler School | Cedida L'equip d'Assembler School | Cedida

Fa temps que es diu que a Barcelona falten programadors. I no només cal atraure’ls de fora, sinó també formar-los aquí. És per això que Cristian Fondevila i Kasia Adamowicz han fundat Assembler School, una escola per formar programadors júniors i preparar-los per afrontar els reptes tecnològics de les empreses digitals.

Més info: Les empreses ja formen els seus propis programadors

Situada a l’Edifici Ocean del Passeig Joan de Borbó a Barcelona, l’escola ha rebut el suport de startups reconegudes com Badi, Holaluz, Holded, Marfeel i Ulabox, segons informen en un comunicat. El centre presenta un programa bilingüe pioner a l’Estat espanyol, focalitzat en l’aprenentatge basat en projectes i mitjançant una metodologia col·laborativa.

En aquest sentit, l’alumne es converteix en el seu propi professor i només pagarà en el cas que trobi feina amb un contracte laboral i uns ingressos mínims de 24.000 euros anuals. “L’innovador contracte a èxit, un element clau per atraure i formar talent tecnològic, permetrà accedir a nous coneixements sense abordar cap cost fins que l’alumne trobi feina”, comenta Fondevilla. Així, l’alumne tindrà fins a cinc anys per pagar l’import del programa.

L'espai on s'ubica l'escola de programadors Assembler School

L'espai on s'ubica l'escola de programadors Assembler School | Cedida

Assembler School arrencarà el pròxim mes d’octubre amb el Programa Full Stack Development, amb una durada de nou mesos. La formació que ofereix l’escola està basada en el model peer learning, que utilitzen centres nord-americans com Lambda School i Holberton i en les quals es formen programadors d’empreses com Amazon, Google, Facebook, eBay o Uber.

D’aquesta manera, desapareixen les classes magistrals i els professors en el sentit més clàssic i són els mateixos estudiants, amb coneixement previs de programació, que trien, analitzen i donen resposta als reptes pràctics i presenten projectes que entre tots han de desenvolupar. A més, són els mateixos estudiants els qui avaluaran els seus companys (peer-to-peer).

El centre concedirà 30.000 euros en beques als millors alumnes i als estudiants sense recursos interessants en el curs, entre ells dones que vulguin desenvolupar carreres tecnològiques. 

Més informació
Carlos Blanco funda la seva pròpia escola de programadors
La cortina de fum del sistema educatiu
Catalunya necessita programadors i té les escoles per formar-los
Avui et destaquem
El més llegit