500 empresaris defensen el Corredor Mediterrani des de Cadis

El Moviment #QuieroCorredor reclama que es completi l'Espanya radial amb l'Espanya circular

Els empresaris reunits a Los Barrios per defensar el Corredor Mediterrani Els empresaris reunits a Los Barrios per defensar el Corredor Mediterrani

Més de 500 empresaris de tota Espanya s'han reunit aquest dijous en la primera Trobada Empresarial pel Corredor Mediterrani de 2018, celebrat a Los Barrios (Cadis), per donar suport a la culminació del Corredor Mediterrani i reclamar que es completi l'Espanya radial amb l'Espanya circular.

En un comunicat, les entitats que formen part del Moviment #QuieroCorredor han explicat que ha estat impulsat amb l'objectiu de sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària, per a persones i mercaderies, que unirà les comunitats mediterrànies espanyoles entre si i amb Europa, amb la finalitat de poder viatjar en la meitat de temps i que Espanya vagi el doble de ràpid.

Els responsables de la patronal de Cadis i de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) han estat els encarregats d'obrir l'acte. Sobre aquest tema, el president d'AVE, Vicente Boluda, ha assegurat que "quant millor connectades estiguin les regions, més unit estarà el país".

Així mateix, Boluda ha destacat que "un sistema ferroviari circular que completi al radial és imprescindible perquè la interconnexió i la integració espacial milloraran la competitivitat i el potencial de desenvolupament", al mateix temps que ha afegit que "el turisme i les exportacions, les activitats que ens han tret de la recessió, exigeixen infraestructures del segle XXI i una millor connectivitat i integració territorial".

Per la seva banda, el president de la Confederació d'Empresaris de Cadis (CEC), Javier Sánchez Rojas, ha apuntat que "a #QuieroCorredor el que demanem és la inversió des d'Algesires a la frontera francesa, per a una millor integració i desenvolupament social i econòmic".

Durant la concentració empresarial, el tècnic ferroviari Francisco García Calvo ha explicat la situació del tram Bobadilla-Algesires i ha assenyalat que "aquest Corredor vertebrarà l'Andalusia oriental amb l'occidental".

Entre altres assistents hi havia Marian Cascales (Grup Inquivisa), Manuel Doblado (president de l'Associació de Grans Indústries del Camp de Gibraltar), Carlos Fenoy (president de la Cambra de comerç d'Algesires), Manuel Morón (President de l'Autoritat Portuària de la Badia d'Algesires) i Adolfo Utor (president de Baleària).

L'acte ha estat clausurat per Boluda i el president de la Confederació d'Empresaris d'Andalusia (CEA), Javier González de Lara, qui ha recalcat que la trobada s'ha celebrat en aquesta província perquè "és evident que Europa comença a Algesires i, de tal manera, que Andalusia no ha de quedar fora del disseny i execució del Corredor Ferroviari Mediterrani i del Corredor Central". D'altra banda, el president de l'AVE ha destacat la importància d'infraestructures ferroviàries per al desenvolupament social i econòmic i per a la generació d'ocupació.

Més informació
300 empresaris comencen a Gibraltar una campanya pel Corredor Mediterrani
Empresaris valencians organitzaran un gran acte pel Corredor Mediterrani a Barcelona
Els empresaris demanen compromís amb el Corredor
Avui et destaquem
El més llegit