300 empresaris comencen a Gibraltar una campanya pel Corredor Mediterrani

#QuieroCorredor inicia l'Acció Itinerant de 2018 en què recorreran 9 ciutats mediterrànies per sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària

L'acció pel Corredor Mediterrani uneix 9 ciutats mediterrànies | iStock L'acció pel Corredor Mediterrani uneix 9 ciutats mediterrànies | iStock

Més de 300 empresaris de l'Arc Mediterrani es reuneixen als Barris, al Campo de Gibraltar, aquest dijous per impulsar la finalització del Corredor Mediterrani. Les trobades pel Corredor Mediterrani han estat impulsades amb l'objectiu de sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària, per a persones i mercaderies, que unirà a les comunitats mediterrànies espanyoles entre si i amb Europa perquè es pugui viatjar en la meitat de temps i que Espanya vagi el doble de ràpid. Durant l'acte es donarà a conèixer l'estat de les obres compromeses pel Govern espanyol, especialment les que afecten el tram Bobadilla-Algesires, el primer tram des del sud per al Corredor. 

Prèviament, el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, obrirà la trobada juntament amb Javier Sánchez Rojas, president de la Confederació d'Empresaris de Cadis (CEC). L'acte serà clausurat pel president de la Confederació d'Empresaris d'Andalusia (CEA), Javier González de Lara i el mateix Boluda.

 

 

A la cita empresarial està prevista també l'assistència de Manuel Morón, president de l'Autoritat Portuària de la Badia d'Algesires-APBA, i del coordinador del Corredor Mediterrani designat pel Govern, Juan Barios.

Acció itinerant del Moviment #QuieroCorredor 

Durant la jornada es presentarà l'acció itinerant del Moviment #QuieroCorredor. Si en 2017 va estar a Tarragona, Murcia i Almeria, durant 2018, des d'abril fins a setembre, un autobús arribarà a 9 ciutats diferents des de l'any passat. Les següents parades seran Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló, Reus i Martorell. El tancament de l'acció itinerant serà un gran acte empresarial el 27 de setembre a Barcelona.

La primera parada serà aquests divendres i dissabte a Campo de Gibraltar. L'autobús del moviment #QuieroCorredor es trobarà al centre comercial Badia Plaza dels Barris on la ciutadania podrà conèixer de primera mà el projecte i donar suport el Corredor Mediterrani amb la seva firma. Per als visitants s'ha preparat una exposició interactiva i activitats d'oci per a tota la família.

La campanya #QuieroCorredor, una iniciativa de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) que posa en mans de la ciutadania la reivindicació del Corredor Mediterrani, ja compta amb més de 68.000 firmes de suport.

Més informació
Empresaris valencians organitzaran un gran acte pel Corredor Mediterrani a Barcelona
Els empresaris demanen compromís amb el Corredor
Firenze: "No tenir Corredor Mediterrani ens costa temps, milions i competitivitat"
Avui et destaquem
El més llegit