Consells per prevenir els brots d'acne i rosàcia a causa de la mascareta

Evitar l'exposició directa al sol, el maquillatge, fer descansos i refrescar-se són algunes recomanacions per evitar afectacions cutànies

Imatge d'arxiu d'una barbeta amb acne, brot que pot provocar l'ús de la mascareta | iStock Imatge d'arxiu d'una barbeta amb acne, brot que pot provocar l'ús de la mascareta | iStock

En el context de la pandèmia causada per la covid-19, ens hem enfrontat a una nova realitat que comporta canvis en el nostre estil de vida, com l'ús de mascaretes, el rentat freqüent de mans i l’ús de gels hidro-alcohòlics. Aquestes novetats poden induir o agreujar patologies cutànies preexistents com són la rosàcia o l'acne exacerbats per l'ús de mascaretes. 

I és que emprar mascareta de manera perllongada augmenta la calor i la humitat de la part inferior de la cara, i, en conseqüència, s’incrementa la vasodilatació.

Si pateixes d'acne o rosàcia intenta seguir aquests simples consells:

1.  Adapta correctament la mascareta a la forma de la teva cara, intenta que les vores no et causin rascades sobretot al nas, galtes i mentó.

2. Realitza descansos. Retira temporalment la mascareta quan et trobis en espais oberts, sempre que puguis mantenir la distància interpersonal adequada (metre i mig com a mínim).

3. Evita mantenir-te durant estones perllongades en ambients càlids i evita l'exposició directa al sol amb la mascareta, busca sempre l'ombra.

4. Evita l'ús de cremes oclusives, maquillatge o pantalles solars quan facis servir la mascareta. Tria un fotoprotector d'ampli espectre amb textura fluida i reaplica'l amb freqüència sobre la pell neta.

5. Refresca't cada vegada que puguis! Utilitza un aigua termal per refrescar la pell i beu suficient aigua durant el dia.

Més informació
Erols dóna mascaretes i ulleres de protecció a la Clínica Girona
Ikea dóna 300.000 mascaretes a la gent gran de Catalunya
Empreses tèxtils fabricaran 100 milions de mascaretes higièniques
Avui et destaquem
El més llegit