Ikea dóna 300.000 mascaretes a la gent gran de Catalunya

La donació coincideix amb l’inici de la fase 2 a totes les regions sanitàries i la conseqüent obertura de les residències a visites externes

L'Ikea de Sabadell | ACN L'Ikea de Sabadell | ACN

Ikea ha lliurat 300.000 mascaretes fabricades per la multinacional sueca a les entitats catalanes Amics de la Gent Gran i a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) perquè siguin repartides entre les persones grans a les que donen assistència. Segons informen en un comunicat, la donació coincideix amb l’inici de la fase 2 a totes les regions sanitàries i la conseqüent obertura de les residències a visites externes.

Des que es va iniciar la pandèmia, Ikea ha fabricat i donat 1,6 milions de mascaretes repartides entre Espanya, Suècia i l’Índia. Aquestes donacions s’emmarquen dins la contribució social de la companyia sueca al país. Un exemple n’és la iniciativa #HacemosCasa amb la que Ikea ha acompanyat la recerca de personal sanitari especialitzat en l’atenció de persones grans per treballar a les residències espanyoles que presentaven una necessitat més gran de personal. La companyia ha facilitat a aquests professionals el desplaçament, l’allotjament i la manutenció durant la fase més aguda de la crisi sanitària.

El director d’Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, assegura que “és necessari acompanyar les persones grans en el procés de desescalada per a que puguin tornar a socialitzar-se presencialment i per això és imprescindible que com a organització facilitem tot el que estigui al nostre abast per garantir la seguretat i la tranquil·litat de tothom”.

Per la seva banda, el director de Sostenibilitat d’Ikea Ibèrica, Arturo García, subratlla el compromís de la companyia amb les persones de més edat: “Hem decidit destinar les mascaretes a les persones grans per continuar amb el suport a aquest col·lectiu, el més tristament afectat per la crisi sanitària. Creiem que és imprescindible donar suport a la nostra gent gran, que tant ha aportat a la nostra societat, especialment en un moment com aquest”.

Més informació
Empreses tèxtils fabricaran 100 milions de mascaretes higièniques
Maskplus, la reinvenció del tèxtil per aïllar la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit