Adif licita tres contractes per 108 MEUR per l'ample internacional a Catalunya

L'actuació més rellevant són les obres d'instal·lació del tercer carril entre Castellbisbal i Bifurcació Martorell-Seat

Adif Adif

Adif ha licitat tres contractes d'obres i subministraments per la implantació de l'ample internacional al Corredor Mediterrani a Catalunya amb una inversió conjunta de 108 milions d'euros.

L'actuació més rellevant són les obres d'instal·lació del tercer carril en el trajecte entre Castellbisbal i Bifurcació Martorell-Seat (Barcelona), el pressupost de la qual de licitació ascendeix a 83,3 milions i compta amb un termini d'execució de 18 mesos i mig, segons ha informat Adif aquest dimecres en un comunicat.

Més info: El Corredor Mediterrani: molt més que un conjunt d'obres ferroviàries

Aquesta actuació inclou la realització de totes les tasques de construcció i d'enginyeria civil necessaris per dur a terme les obres en el tram de via doble i 11 quilòmetres de longitud entre les estacions de Castellbisbal i Martorell. A més, s'implantarà l'ample mixt a les vies d'apartat 4, 6, 8 i 10 de l'estació de Castellbisbal, així com als brancs d'unió entre aquesta estació i la línia Castellbisbal-Mollet, que ja disposa d'ample mixt.

També es procedirà a la renovació i implantació de l'ample mixt en el branc d'accés a la factoria Seat-Martorell, que inclou dues vies de l'estació, entre altres actuacions.

D'altra banda, també s'ha licitat el subministrament i transport de carril per la seva instal·lació en els trams Castellbisbal-Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vila-seca (Tarragona) per 14,9 milions i un termini d'execució estimat de 12 mesos.

El tercer contracte licitat, per 9,9 milions d'euros i un termini d'execució d'un any, correspon al subministrament i transport de travesses per a la implantació de l'ample estàndard en el Corredor Mediterrani en el tram Castellbisbal-Martorell.

Més informació
Els empresaris posen la lupa en el Corredor Mediterrani
Adif invertirà 10 MEUR a la xarxa ferroviària de Catalunya
Front comú per desconnectar d'Adif
Avui et destaquem
El més llegit