Les palanques per fer volar la competitivitat a la indústria

La pandèmia empeny les empreses a digitalitzar-se i el 70% de les companyies ja compten amb un pla de transformació digital segons l'Observatori de la Indústria 4.0 i l'Advanced Factories

Advanced Factories presentarà les últimes solucions en automatizació industrial, robòtica i noves tecnologies 4.0 | Cedida Advanced Factories presentarà les últimes solucions en automatizació industrial, robòtica i noves tecnologies 4.0 | Cedida

El 70% de les empreses ja compten amb un pla de transformació digital. Així es desprèn de l'estudi Smart Industry elaborat per l’Observatori de la Indústria 4.0 i Everis, en col·laboració amb Advanced Factories, que posa de manifest que, no només les companyies s'han espavilat en aquest sentit, sinó que també "comencen a obtenir resultats". De fet, un informe de Deloitte assenyala que les empreses que han adoptat l’automatització intel·ligent en els seus processos obtenen un creixement del 9% en els seus ingressos. Unes xifres que demostren com l’automatització i la digitalització són palanques per a la millora de la competitivitat de les nostres plantes industrials.

En aquest context, Advanced Factories, l’esdeveniment d’innovació per a líders i pimes industrials que busquen solucions en automatització industrial, robòtica, 3D Printing, analítica de dades, intel·ligència i visió artificial, ciberseguretat o sistemes integrats de producció, obre acreditacions per assistir a la trobada anual per als professionals del sector industrial. Del 8 al 10 de juny en el CCIB de Barcelona, Advanced Factories reunirà a professionals del sector de l’automoció, alimentació, aeronàutica, ferroviari, salut, siderúrgia, tèxtil i energia que busquen les últimes innovacions per convertir les seves plantes en avançades i assisteixen a Advanced Factories en busca de soci industrial.

En el marc d’Advanced Factories també tindrà lloc l’Industry 4.0 Congress, el major congrés europeu d’innovació industrial, que donarà a conèixer els casos d’èxit d’empreses industrials que han abraçat les noves tecnologies 4.0 per millorar la seva productivitat. Segons el seu director, Òscar Íñigo, "el gran repte de les fàbriques ara és integrar els sistemes de producció, des de la vessant operativa i des de la vessant tecnològica" perquè, assenyala, "amb la implementació de tecnologies com la Intel·ligència Artificial, les plantes industrials podran fer més eficients la part operativa”. I és que, com recorda Íñigo, "la Intel·ligència Industrial s’està apropiant de molts processos dins de la fàbrica”.

Per la seva banda, el director d’Advanced Factories, Albert Planas, insisteix en la idea que "ara és el moment d’apostar per una indústria propera, però també competitiva. I per això l’automatització industrial és un deure inajornable per a qualsevol empresa industrial que vulgui convertir les seves fàbriques tradicionals en centres de producció altament eficients i proactius”.

Més informació
Advanced Factories se celebrarà al juny
Advanced Factories, el full de ruta per a la fàbrica del futur
Avui et destaquem
El més llegit