El Govern espanyol rebateja l'aeroport del Prat

La Generalitat nega que l'Executiu de Pedro Sánchez l'hagi informat sobre el canvi de nom a la infraestructura, que passaria a dir-se Josep Tarradellas

El Govern espanyol aprova el canvi de nom de l'aeroport del Prat al Consell de Ministres que se celebra a Barcelona | ACN El Govern espanyol aprova el canvi de nom de l'aeroport del Prat al Consell de Ministres que se celebra a Barcelona | ACN

El Consell de Ministres que se celebra a Barcelona no només aprovarà la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) o un increment salarial per als funcionaris, sinó que també té previst tirar endavant amb el canvi de nom a l'aeroport del Prat, que passaria a dir-se Josep Tarradellas.

Més info: Què aprovarà el Consell de Ministres a Barcelona?

El Govern ha assegurat que l'Executiu de Pedro Sánchez no ha consensuat la decisió amb ells i els alcaldes de Barcelona i el Prat de Llobregat diuen que els han notificat l'anunci aquest divendres al matí. De fet, és el Govern espanyol qui s'encarrega de gestionar aquesta infraestructura, ja que s'integra dins de la xarxa d'infraestructures aèries que gestiona Aena. La Generalitat, però, el que reivindica és la gestió directa de l'aeroport i no un canvi de nom.

L'Executiu estatal també vol aprovar una inversió de 112 milions d'euros en obres per a carreteres de Catalunya, així com una subvenció de 350 milions dedicats a la formació de treballadors. A més, es donarà llum verd a l'augment del SMI a 900 euros bruts mensuals repartits en 12 pagues i l'augment d'un 2,25% de les retribucions del funcionariat a partir del gener.

Més informació
L'Aeroport del Prat i el Port de Barcelona fan un nou cim
La carrega aèria a l'aeroport del Prat creix un 11% el 2018 amb 175.000 tones
El Prat, 6è aeroport amb més passatgers de la UE
Avui et destaquem
El més llegit