El Basque Culinary Center (BCC) i AgroBank s’han conjurat per donar veu a les noves generacions del sector agrolimentari. Les dues entitats sumen esforços per crear una comunitat de coneixement i networking amb la voluntat de posicionar el caràcter transformador de la indústria. De forma progressiva, durant els pròxims mesos, el projecte anirà oferint solucions a les problemàtiques del sector. AgroBank se suma al patronat del BCC, organisme del qual ja hi formen part empreses i xefs de prestigi com Juan Mari Arzak, Karlos Arguiñano o Martín Berasategui. “Per a nosaltres és un orgull poder sumar-nos a un projecte tan disruptiu i innovador”, apunta Juan Pedro Badiola. El director territorial Nord de CaixaBank afegeix que des d’AgroBank “tenim una clara ambició de donar resposta a les incerteses de l’univers agroalimentari i gastronòmic”.
Per la seva banda, Joxe Mari Aizega, director del Basque Culinary Center, ha destacat que la incorporació d’AgroBank al patronat “ens permet posar el focus en el talent jove, dins del sector agroalimentari, des d’una perspectiva gastronòmica”. Situat des de l’any 2011 a Sant Sebastià, la missió principal del BCC és impulsar un ecosistema d’innovació, formació i investigació sobre la gastronomia. Durant l’any 2022, AgroBank va finançar projectes per un valor de 29.479 milions d'euros, un 95,6% més que en l'exercici anterior. Recentment, AgroBank també ha llançat un programa d'acceleració de startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb Innsomnia, l'entitat es posiciona com el principal referent de startups per oferir al sector solucions tecnològiques. La divisió de CaixaBank compta amb més de 1.175 oficines, repartides en tot el territori, amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat als clients.
En un altre ordre, aquesta setmana, CaixaBank detecta una “desacceleració” del mercat immobiliari a Espanya, però a un ritme menor de les previsions inicials. Aquesta és una de les principals conclusions d’un informe del centre d’estudis de l’entitat bancària. La documentació recull un descens “apreciable” de les compravendes amb un impacte “moderat” als preus. De cara al segon semestre, CaixaBank veu aquest període com “clau per avaluar el grau de resistència del sector davant del fort increment dels tipus d’interès i el debilitament de l’economia”. Pel que fa a l'oferta d'habitatge nou, es creu que continuarà sent inferior a la creació neta de llars. "El segon semestre serà clau per avaluar el grau de resistència del sector davant del fort increment dels tipus d'interès i el debilitament de l'economia", apunta l'estudi. L’informe, que constata un "canvi de tendència" al mercat al primer semestre, anticipa també una desacceleració del preu dels habitatges que es notarà a partir de l'any vinent.