Airbnb creix a l'estiu, mentre cauen les pernoctacions extrahoteleres

L'INE registra un descens de més del 4% a Espanya en els apartaments, però la plataforma d'allotjaments turístics assegura que s'han incrementat

Barcelona, Madrid i València acumulen la major quantitat de reserves a Airbnb Barcelona, Madrid i València acumulen la major quantitat de reserves a Airbnb

Airbnb ha registrat més de 3,6 milions d'hostes nacionals i internacionals a Espanya durant els mesos d'estiu -juny, juliol i agost-, ha informat la plataforma aquest dijous en un comunicat. Mentrestant, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els allotjaments extrahotelers (apartaments -com Airbnb-, allotjaments rurals i albergs) han caigut aquest juliol un 4% a Catalunya i un 4,48% a Espanya.

Els viatgers han gastat una mitjana de 99 euros per nit a Espanya, situada com la quarta destinació més popular del món a Airbnb, que ha experimentat una "temporada rècord" aquest estiu amb 60 milions d'hostes en allotjaments anunciats de tot el món, sent la nit de l'11 d'agost la que ha registrat més check-in d'hostes.

Barcelona, Madrid i València acumulen la major quantitat de reserves a Airbnb, seguides de Màlaga, Sevilla, Palma de Mallorca, Granada, Alacant, Sant Sebastià i Marbella. Com a "destinacions tendència" emergeixen Lerma, Aranda de Duero (Castella i Lleó), Berriozar (Navarra), Górliz-Elexalde (País Basc) i Graus (Aragó) en ser les localitats amb major creixement entre els hostes a Espanya.

Viatjar amb Airbnb

Un total de 2,1 milions d'hostes procedents d'Espanya van fer check-in en allotjaments anunciats en Airbnb aquest estiu, i més de 570.000 van ser viatgers en família. El country manager d'Airbnb Màrqueting Services, Arnaldo Muñoz, ha destacat que el nombre d'espanyols que es van allotjar en allotjaments anunciats en Airbnb aquest estiu ha augmentat un 24%, "prova que cada vegada més persones al país desitgen descobrir una destinació com un habitant més".

Les destinacions més sol·licitades pels viatgers espanyols van ser Espanya, França, Portugal, el Regne Unit, els Estats Units, Alemanya, Croàcia, Grècia i Irlanda.

En el cas de famílies, les "destinacions tendència" són Londres (Regne Unit), Jersey City (Estats Units), Nîmes (França), Marrakesh (Marroc), Andorra la Vella (Andorra), Sofia (Bulgària) o Rovaniemi (Finlàndia).

Més informació
Com estan canviant el món empreses com Uber i Airbnb?
Airbnb compartirà dades amb l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona sancionarà 2.577 pisos turístics il·legals d'Airbnb
Avui et destaquem
El més llegit