Oberta la convocatòria d'ajuts per comprar cotxes elèctrics

Les subvencions per adquirir vehicles elèctrics van dels 750 als 15.000 euros i les ajudes per instal·lar punts de recàrrega cobriran entre el 30% i el 40%

Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega | ACN Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega | ACN

El Departament d'Empresa i Coneixement ha obert els ajuts per a la mobilitat sostenible, que inclouen subvencions per a la compra de cotxes elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. En concret, es destinaran 16,1 milions d'euros al programa MOVES, gestionat a través de l'Institut Català d'Energia amb ajuts per ciutadans, professionals, empreses, comunitats i administracions per comprar vehicles d'energies alternatives amb quantitats d'entre els 750 i els 15.000 euros. Per instal·lar punts de recàrrega, tant domèstics com per a empreses, semiràpides o ràpides, els ajuts cobriran entre el 30% i el 40% del cost, amb un màxim de 100.000 euros.

En concret, els ajuts del MOVES poden implicar una subvenció de fins als 5.500 euros si inclou el desballestament del vehicle antic, que ha de tenir més de 7 anys. Si s'opta per no desballestar, l'ajut màxim és de 4.400 euros. En total, aquestes subvencions tindran una dotació de 6,98 milions d'euros. El 20% dels diners es reservaran per a tecnologies de propulsió de gas per al transport pesat, ja que en aquest àmbit els motors elèctrics encara no tenen prou desenvolupament.

La línia per implantar punts de recàrrega tindrà, en total, 5,64 milions d'euros i pretén beneficiar particulars, empreses i administracions per desenvolupar una xarxa de recàrrega que ajudi a la implantació del vehicle elèctric a Catalunya. Els ajuts també compten amb una línia per crear sistemes de préstec de bicicletes elèctriques, destinada a administracions, empreses i institucions, amb una dotació de gairebé mig milió d'euros. L'ajut cobreix fins a un 30% de la despesa, amb un màxim de 100.000 per petició.

Finalment, el programa d'ajuts també preveu diners per a incentivar que empreses i centres de treballs com polígons industrials apliquin plans de transport a la feina de tipus sostenible, amb una dotació d'1,61 milions d'euros. Les subvencions cobriran entre el 40% i el 50% de la despesa elegible, amb un màxim de 500.000 euros.

Més informació
Un Pla Renove per reactivar la venda de cotxes
Avui et destaquem
El més llegit