Andorra rep 8,8 milions de visitants, però pocs hi pernocten

La majoria dels viatgers del Principat són espanyols i francesos, malgrat que augmenten els estrangers

Imatge del centre d'Andorra la Vella | iStock Imatge del centre d'Andorra la Vella | iStock

Es confirma la recuperació de l'activitat turística a Andorra, segons les dades d'Estadística. L'eliminació de les restriccions a la mobilitat i el restabliment de l'economia han permès l'arribada de 8,8 milions de visitants els darrers dotze mesos al Principat.

Una tendència de creixement que es va mantenir el mes passat, quan van entrar més de 710.000 persones, gairebé un 15% més que fa un any. Com a curiositat, més de la meitat, però, eren excursionistes, és a dir, visitants que no han pernoctat. També es detecta un creixement dels que venen de destinacions més llunyanes, tot i que la gran majoria continuen sent espanyols i francesos, atrets per les compres i la natura.

Bones dades que també es tradueixen en una major entrada de vehicles. A l'abril, en concret, van entrar prop de 345.000 vehicles, la majoria turismes i per la frontera del riu Runer. Són un 7% més que l'abril del 2022.

Més info: Connectar Barcelona amb Andorra per tren costaria 600 milions

Finalment, des d'Andorra Turisme esperen que l’aeroport d’Andorra-la Seu pugui augmentar el nombre de destins i freqüències durant els pròxims dos anys, per atraure viatgers de París, Madrid o Barcelona, i alhora, poder guanyar adeptes entre el turisme de “negocis”.

Més informació
Grup Crèdit Andorrà tanca el 2022 amb un benefici de 43,1 milions, un 30,7% més
Els bancs d'Andorra sumen un benefici de 116 MEUR
Andorra estrena el seu primer gran casino
Avui et destaquem
El més llegit