Chacón, sobre el MWC i Madrid: “Hi ha coses que no es paguen amb diners”

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, critica els pressupostos que s'han tancat amb l'acord del Govern i els comuns

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón | ACN La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón | ACN

L’oferiment de Madrid per acollir el Mobile World Congress i el cop de porta de l’organització encara porta cua. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, ha enviat un missatge contundent a la Comunitat de Madrid: “Fa poc deien que si ens prenien el Mobile: no hi ha opció”.

Així ho ha assegurat durant una trobada a la Fundació per la Indústria de Sabadell, en què ha reivindicat el posicionament del país. “A Catalunya estem molt més ben posicionats que a Madrid. No es pot copiar i enganxar el que tenim aquí”, ha advertit. Sobre el Mobile, ha avisat que “hi ha coses que no es copien ni es paguen amb diners”.

Després de la polèmica per les declaracions en què la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, assegurava que farien tot el possible per portar la fira de mòbils a la capital, el CEO de la GSMA, John Hoffman, desmentia rotundament que hi hagi hagut cap mena de contacte amb cap altra ciutat per canviar la seu del Mobile. El contracte de Barcelona és fins al 2023 i es complirà, segons Hoffman, que va assegurar que a partir de l'any que ve pensaran en el futur més enllà d'això. 

Més info: MWC20: "No hi ha discussió; seguirem a Barcelona"

"No m'agraden els pressupostos"

Chacón ha aprofitat l'ocasió per opinar sobre l'acord de pressupostos al qual han arribar el Govern de Junts per Catalunya i ERC amb els comuns. No ha amagat els seus recels, tot i reconèixer que és millor tenir pressupost que no tenir-ne. Chacón no es veu còmode amb aquests comptes.

“No m’agrada. M’agradaria tenir un altre pressupost”, ha assegurat durant la trobada. La consellera ha enviat un missatge intern als seus socis: “Algú no s’acaba de creure que aquesta conselleria (Empresa) també és social, és on van molts llocs de feina”.

Més info: Pressupostos 2020: Govern i comuns pacten més despesa i inversions

És per això que s’ha “d’ajudar l’economia productiva per a què sigui competitiva. Ens creiem o no que volem ser una societat basada en el coneixement”. Finalment, Àngels Chacón ha reivindicat que “l’economia productiva és la base de la creació de llocs de treball i generació de riquesa per redistribuir-la”.  

Més informació
Realment Madrid pot acollir el MWC?
Avui et destaquem
El més llegit