MWC20: "No hi ha discussió; seguirem a Barcelona"

L'edició d'enguany del Mobile preveu igualar els assistents de l'any passat i inclou per primera vegada l'emergència climàtica al programa

El CEO de la GSMA, John Hoffman, durant la presentació del MWC20 | Europa Press El CEO de la GSMA, John Hoffman, durant la presentació del MWC20 | Europa Press

El Mobile World Congress no marxa de Barcelona. El CEO de la GSMAJohn Hoffman, ha deixat clar durant la presentació de l'edició 2020 que, com a mínim, hi serà fins l'any 2023. La polèmica creada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que assegurava que intentaria emportar-se el congrés a Madrid, no ha tardat més d'un minut a resoldre's. "No hi ha hagut cap mena de reunió ni de discussió ni a Madrid ni enlloc més", ha dit Hoffman. Tenen contracte fins l'any 2023 i es complirà. Més enllà d'això, "a partir de l'any que ve començarem a pensar en el futur, però, per què canviar una cosa que funciona?", ha afegit. 

El contingut d'aquesta edició no es limitarà a les telecomunicacions. "El Mobile World Congress ja no és una fira de mòbils, sinó de tot l'ecosistema digital". Hoffman l'ha presentat com un esdeveniment global, que no només se centra en el sector de les telecomunicacions, sinó que inclou temes globals com l'emergència climàtica i la diversitat de gènere, però també les fintech, transport, retail, indústria... Se celebrarà entre els dies 24 i 27 de febrer i preveu igualar la xifra d'assistents dels últims anys, unes 110.000 persones. El tema d'enguany serà la connectivitat intel·ligent sense límits, amb un gran pes del 5G i la intel·ligència artificial. 

L'organització preveu un impacte econòmic de 492 milions d'euros a Barcelona, superior a l'edició de l'any passat

Mateix nombre d'assistents però més impacte econòmic: l'organització preveu que serà de 492 milions d'euros. Mirant enrere, des que el MWC es va establir a Barcelona l'any 2006, l'impacte ha superat els 5.000 milions d'euros. Entre altres xifres rellevants, l'edició 2020 crearà 14.100 llocs de feina a temps parcial, comptarà amb 240.000 metres quadrats -"omplirem el recinte Gran Via de Fira de Barcelona"- i més de 3.000 expositors. Hi haurà per primera vegada una zona reservada per a la intel·ligència artificial i una per al 5G. 

La neutralitat de carboni i la paritat de gènere

Si l'any passat el tema central va ser la connectivitat intel·ligent, enguany s'hi afegeix el "sense límits", com portar-ho a tots els àmbits socioeconòmics. Per primer cop, el MWC prestarà especial atenció a l'emergència climàtica: "Aquests dies ha fet un temps poc habitual a Barcelona i nosaltres també volem jugar un paper en protegir el medi ambient", ha explicat Hoffman. El sector, assegura, ha fet esforços cap a la neutralitat de carboni. Però l'esdeveniment no pot ser-ho, ja que el transport se'ls escapa de les mans. Per compensar-ho, destinen recursos a la reforestació.  

Més info: Realment Madrid pot acollir el MWC?

Un altre objectiu que no han assolit és la paritat de gènere, ja que només un terç dels ponents seran dones i una quarta part dels assistents. "Encara no hem arribat al 50-50 que volem aconseguir, però hem fet molts esforços", ha indicat el CEO de GSMA. De fet, una de les ponents dones serà la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, per parlar dels reptes del planeta en medi ambient. També hi seran la CEO d'AT&T, Anne Chow, o la directora del FC Barcelona femení, Maria Teixidor.

Entre els principals ponents, homes, també destaquen el CEO d'Air Asia, Tony Fernandes; el director de transformació digital d'Airbus, Marc Fontaine; el president de Nokia, Rajeev Suri; el CEO de Novartis, Vas Narasimhan; i el CEO de Telefónica, José María Álvarez-Pallete. "Volem que vingui la gent adequada"; com l'any passat, qualitat per sobre de quantitat. En aquest sentit, Hoffman assegura que hi haurà 8.000 CEOs i que el 55% dels assistents són de nivell sènior.

Encara no hem arribat al 50-50 d'homes i dones que volem aconseguir, però hem fet molts esforços

Quatre congressos en un

John Hoffman ha volgut destacar la resta d'esdeveniments paral·lels i relacionats al MWC: el 4YFN, el YoMo i la novetat d'enguany, Xside. Aquest últim, que ja es va anunciar abans de l'edició passada, és en col·laboració amb el festival de música electrònica i experimental Sónar. Se celebra per primera vegada i ha fet treure el costat més showman de Hoffman. 

Durant la presentació, ha convidat a pujar a l'escenari el fundador del Sónar, Enric Palau, i el director, Ventura Barba. Després, ha començat a desvestir-se: s'ha tret jaqueta, corbata, camisa, sabates i pantalons per quedar vestit amb una samarreta del Xside, uns pantalons esportius i unes vambes. "Serà el cor creatiu del MWC", ha dit Barba. Serà al recinte Montjuïc i comptarà cada dia amb una ponència i actuacions musicals a partir de les 18.00 hores. Hi participen Kruder & Dorfmeister -que faran la clausura-, Honey Dijon, Tutu, Richie Hawtin, Folamour i Jamz Supernova. 

Entre el 4YFN, espai dedicat a les startups i inversors, i el Xside esperen més de 25.000 assistents. El YoMo, Youth Mobile Festival, rebrà més de 30.000 estudiants d'entre vuit i 16 anys i professors.

Més informació
MWC19: 'la crème de la crème'
Els taxistes defensen una "treva" durant el MWC
El sector salut troba el seu espai al 4YFN 2020
Avui et destaquem
El més llegit