La catalana Anna Fontcuberta serà la primera rectora de l'Escola Politècnica Federal Lausana

La universitat suïssa especialitzada en enginyeria i tecnologia es considera capdavantera en l'àmbit mundial

La investigadora Anna Fontcuberta | ACN La investigadora Anna Fontcuberta | ACN

La catalana Anna Fontcuberta serà la primera dona rectora de l'Escola Politècnica Federal Lausana (EPFL), una universitat suïssa especialitzada en enginyeria i tecnologia i considerada capdavantera en l'àmbit mundial. Fontcuberta prendrà possessió del càrrec el gener del 2025 per un període de quatre anys i agafarà el relleu de Martin Vettereli.

En un comunicat, el centre ha destacat que el laboratori de semiconductors de Fontcuberta és "líder mundial en nanotecnologies sostenibles" i ha ressaltat la trajectòria de la catalana. Nascuda a Barcelona el 1975, la investigadora també ha fundat l'empresa emergent Aonex Technologies i va rebre, entre altres, la Beca d'Excel·lència Marie Curie el 2005.

A més del català i el castellà, Fontcuberta parla amb fluïdesa tres llengües: francès, alemany i anglès

Fontcuberta és professora de ciència dels materials i física a EPFL, on ja participa en l'administració acadèmica com a vicepresidenta associada. Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona (UB) i després es va doctorar a l'École Polytechnique Palaiseau de França. La seva formació en física experimental la va completar a la Universitat Tècnica de Múnic el 2009, després de ser investigadora visitant a l'Institut Tecnològic de Califòrnia. A més del català i el castellà, parla amb fluïdesa tres llengües: francès, alemany i anglès.

Més informació
Des de Suïssa: l'amor per la llengua i la naturalitat dels referèndums
L’aventura suïssa de l’empresari Jordi Cuixart
La multinacional suïssa Arxada s'instal·la a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit