La multinacional suïssa Arxada s'instal·la a Barcelona

En una primera fase s'han creat 50 llocs de treball i la previsió és assolir una plantilla de 100 persones

Imatge general de Barcelona | iStock Imatge general de Barcelona | iStock

Arxada, multinacional suïssa de productes químics, ha triat Barcelona per instal·lar el seu centre d’excel·lència. En aquesta primera fase s’han creat 50 llocs de treball i la previsió és assolir una plantilla de 100 persones. Els perfils que s’han contractat estan relacionats amb àmbits com les finances, intel·ligència de negoci, recursos humans o vendes. Des de la capital catalana, Arxada oferirà serveis de suport al negoci del grup arreu del món. 

“L’aposta d’Arxada demostra la confiança de l’empresa amb Catalunya”, destaca Albert Castellanos. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Treball afegeix que “atraure projectes d’inversió estrangera és una prioritat per al Govern, més si són projectes tractors que generen ocupació estable i qualificada”. Per la seva banda, el director financer d’Arxada, Peter Franuenknecht, manifesta que l’aterratge a Barcelona “ens dona accés a un pol de talent increïblement emocionant”. 

Amb seu central a Basilea, la companyia té una plantilla de 3.600 persones repartides per 25 centres de producció i 13 centres de recerca. L’any passat, Arxada va registrar unes vendes de 2.400 milions de francs suïssos (2.467 milions d’euros). Les principals àrees de negoci de l’empresa són la salut humana, la nutrició, la cura personal i de la llar, els recobriments i les pintures. “La proximitat amb la nostra seu corporativa de Basilea facilitarà la integració i la col·laboració”, conclou Franuenknecht.

Més informació
La multinacional logística que va transportar totes les vacunes Pfizer aposta per Catalunya
Telavox aposta per Barcelona obrint el seu 'hub' global d'I+D+I
El 'gaming' aposta per Barcelona: Product Madness lloga noves oficines de 1.200 metres quadrats
Avui et destaquem
El més llegit