Els asking prices dels pisos a Catalunya, un 40% superiors al que ofereix el comprador

Lleida és l'única província on el comprador està disposat a pagar més que el venedor

La bretxa entre el preu de venda un pis i el que ofereix el comprador, a l'alça per 5è any consecutiu | iStock La bretxa entre el preu de venda un pis i el que ofereix el comprador, a l'alça per 5è any consecutiu | iStock

La diferència entre el preu inicial de venda d'un pis i el que ofereix el comprador és d'un 42% a Catalunya. Segons l'últim informe d'oferta i demanda del portal immobiliari pisos.com, la bretxa ha anat a l'alça progressivament en els darrers anys i se situava en el 28% en el 2017. A diferència del que ha passat a la resta de l'Estat, on la distància entre les dues parts ha passat d'un 41% el 2020 a un 34% el 2021, a Catalunya es manté per cinquè any consecutiu a l'alça.

Concretament, a Catalunya el 2021 els venedors han ofert els pisos per un preu mitjà de 201.920 euros, mentre que els compradors comptaven amb un pressupost de 142.500 euros. Per províncies, Lleida és l'única on el comprador està disposat a pagar més que el venedor (+2%). A Barcelona la diferència ascendeix fins al 61%, mentre que a Girona i Tarragona és del 39 i el 38% respectivament.

La bretxa en el mercat de lloguer

Pel que fa als lloguers, la diferència entre el que es demana i el que l'inquilí pot pagar a Catalunya és del 36%. La bretxa és menor aquest 2021 pel fet que el preu mitjà de lloguer ha caigut un 7%. De mitjana els lloguers estan en els 887 euros i el pressupost de l'inquilí se situa en 650.

Barcelona és, novament, la província on la bretxa és més elevada, del 50%. A Tarragona l'arrendador demana 98 euros més o, el que és el mateix, un 22% més del que pot pagar l'arrendatari; i a Girona també els preus estan 56 euros per sobre que el pressupost de l'inquilí (10%).

A diferència que el que succeeix amb la compravenda, a Lleida el llogater sí que demana més que el que està disposat a gastar l'inquilí. Concretament, la mitjana dels lloguers estan en els 623 euros i el pressupost dels arrendataris és de 450.

Més informació
L'habitatge ja és un 6,6% més car que abans de la pandèmia
Les comunitats on més pesa l'habitatge
Barcelona compra al 2021 més habitatge públic que mai
Avui et destaquem
El més llegit