Lleuger increment de l'atur a Catalunya

El mes de novembre s'ha acabat amb un increment de 986 desocupats

Exterior d'una oficina de Treball | ACN - Aina Martí Exterior d'una oficina de Treball | ACN - Aina Martí

Catalunya ha tancat el mes de novembre amb un increment de 986 persones a la llista de desocupació, que en xifres globals és de 348.982. Malgrat tot, aquest registre és el més baix en aquest mes des de l'any 2007. Pel que fa a les afiliacions han pujat un 0,01% amb 519 treballadors. El creixement de l'atur català s'ha concentrat únicament en el sector serveis, que ha registrat 1.267 desocupats més.

En canvi, l'atur ha baixat a l'agricultura (-100 persones), a la construcció (-94 persones) i a la indústria (-71 persones). Els experts consideren novembre com una època negativa pel mercat laboral, perquè ja s'ha donat per finalitzada la temporada turística i encara no ha començat la campanya de Nadal. Catalunya és el tercer territori de l'Estat on l'atur ha experimentat un major creixement absolut.

Respecte a les demarcacions, la desocupació ha caigut lleugerament a Lleida, on ha disminuït un 0,79%. En un altre ordre ha crescut la desocupació a Girona (+2,02%) i a Tarragona (1,92%). El balanç del novembre encara manté l'efecte dels contractes indefinits vinculats a la darrera reforma laboral del Gobierno. Durant el novembre, a Catalunya s'han signat 219.901 nous contractes.

Més informació
L'atur registra una caiguda rècord a l'octubre
L'atur apunta un tercer mes a l'alça
Nou decret llei perquè les treballadores de la llar puguin cobrar el subsidi d'atur
Avui et destaquem
El més llegit