L'Automobile reunirà tots els grups d'automoció per primera vegada

El saló celebra el seu centenari de l'11 al 19 de maig en la seva 40a edició amb 45 marques

La roda de premsa de presentació de l'Automobile 2019 | Fira de Barcelona La roda de premsa de presentació de l'Automobile 2019 | Fira de Barcelona

L'Automobile Barcelona celebrarà el seu centenari de l'11 al 19 de maig en la seva 40a edició, que reunirà per primera vegada tots els grups d'automoció i que comptarà amb 45 marques automobilístiques, un 50% més que en l'última edició (2017).

En la presentació del saló, el president d'aquest saló internacional, Enrique Lacalle, ha destacat que la fira, que s'ha ampliat a 150.000 metres quadrats, oferirà "traslladar-se en el temps per viatjar al futur i al passat", perquè permetrà conèixer les tecnologies que canviaran els vehicles i la mobilitat del futur, com ara cotxes autònoms o capaços de volar, però també recordarà els 100 anys del saló amb exposicions i espectacles immersius.

"Som la història d'un miracle. Un saló que ha sobreviscut a dues guerres i a la crisi econòmica més gran i que continua aquí, viu, fort, actual. Ha sabut innovar i ha buscat referents internacionals", ha assegurat Lacalle.

Té tres eixos: Motorshow, sobre les novetats de les 45 marques que hi participen i les novetats tecnològiques que transformen els vehicles i la mobilitat; Connected Street, en què els visitants podran experimentar i viure tecnologies com la conducció autònoma o descobrir vehicles com el PAL-V capaç de convertir-se en helicòpter.

I l'eix Road to100 reunirà activitats del centenari, que inclouen un espectacle immersiu inèdit, amb imatges hologràfiques i en 3D de 30 minuts per a 850 espectadors en cada sessió, i una exposició de cotxes de l'últim segle, com el primer vehicle elèctric, els de pel·lícules mítiques i la primera motocicleta que va fer el recorregut a l'Himàlaia, ha explicat el director de l'Automobile, José Miguel García.

El saló comptarà amb marques com Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Citroën, Cupra, Dacia, DR Automobiles, EasyMile, Ferrari, Fiat, Fiat Profesional, Ford, Hispano Suiza, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Mercedes Benz Vans, Mini, Mitsubishi, Nissan, Pal-V, Piaggio Commercial Vehicle, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen i Volvo.

A més, entre els 130 expositors també hi haurà altres empreses relacionades amb la indústria del sector de l'automòbil com ara Repsol, Iberdrola, RACC, Circutor i el Servei Català de Trànsit.

Sobre la previsió de visitants, Lacalle no ha volgut dir una xifra, però ha afirmat que "s'han posat tots els condiments perquè sigui un èxit de públic", i està convençut que hi haurà més visitants i també més prevendes i vendes que en la passada edició.

Més informació
L'Automobile Barcelona creix un 46% en l'edició del seu centenari
L'Automobile Barcelona tanca amb rècord de públic i de vendes
L'Automobile Barcelona es connecta a la mobilitat intel·ligent
Avui et destaquem
El més llegit