Automobile tornarà a l’octubre per ‘reactivar les vendes’

El Saló Internacional de l’Automòbil se celebrarà a fira entre el 30 de setembre i el 10 d’octubre amb la participació de les grans marques del sector

La darrera edició d'Automobile es va celebrar al 2019 | ACN La darrera edició d'Automobile es va celebrar al 2019 | ACN

El Saló Internacional de l'Automòbil, Automobile Barcelona, se celebrarà al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona entre el 30 de setembre i el 10 d'octubre - tot i que només estarà obert al públic general a partir del día 2. Automobile ocuparà els pavellons 1 i 8 del recinte firal, entre Maria Cristina i el carrer Rius i Taulet. Segons preveu l'organització, l'esdeveniment contribuirà "a la reactivació de les vendes" del sector al país.

El congrés, organitzat per Fira en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils (Anfac), comptarà amb la presència de les grans marques del sector, d'entre les que destaquen BMW, Ford, Kia, Honda, Mercedes o Nissan. També tindrà una rellevància significativa a Automobile Seat, amb la marca elèctrica de l'empresa, Cupra, com un dels protagonistes.

L'automòbil no serà, però, l'únic sector representat al Saló. També comptaran amb espai a Montjuïc diverses empreses de mobilitat, com Nio (Motos Bordoy), Ray, Silence, Sunra o Smou. En el mateix sentit, Automobile 2021 comptarà amb el suport del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

Segons el president d'Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, la celebració de l'esdeveniment "ajudarà sense dubte al sector". Tal com ha destacat Lacalle, el Saló Internacional de l'Automòbil serà un dels primers grans esdeveniments europeus del sector en celebrar-se de forma presencial després de la pandèmia. El certamen comptarà, però, amb un format híbrid, que combinarà la presencialitat amb retransmissions per streaming.

Per la seva banda, el director general d'Anfac, José López-Tafall, ha defensat el sector de l'automoció com un dels motors d'evolució de l'economia. La indústria, afirma, "està treballant per impulsar la seva transformació cap a la mobilitat del futur". Segons López-Tafall, el sector té un "compromís amb el país", ja que representa l'11% del PIB català i genera prop de dos milions de llocs de treball.

Més informació
L'Automobile Barcelona tanca una edició "històrica" amb rècord de vendes i visitants
El Saló de l'Automòbil s'ajorna fins a l'octubre
Avui et destaquem
El més llegit