Balcells xifra en gairebé un 10% l'increment del pressupost de Salut per al 2023

Tot i que lamenta que el Parlament encara no hagi convalidat el decret llei amb 376 milions per cobrir despeses en salut

Manel Balcells | EP Manel Balcells | EP

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ha xifrat en gairebé un 10% l'increment interanual del pressupost de Salut previst en el projecte dels comptes per al 2023, després de l'increment del 9,69% el 2022: “Ens situa a una posició de partida que serà la més dotada de tota la història”. Amb aquesta inversió es consolidaran els increments de plantilla pagats amb fons Covid.

Així ho ha explicat Balcells durant la sessió de control a preguntes de la diputada de Cs Anna Grau, que s'ha interessat pel decret llei del Govern pendent de convalidació per injectar 376 milions d'euros al sistema de salut a compte de despeses ja executades. El conseller ha lamentat que "de forma poc explicable" el decret llei encara no hagi estat inclòs a l'ordre del dia del ple per ser convalidat -per falta de majoria parlamentària que el recolzés a la Junta de Portaveus-.

Després d'una altra pregunta de la diputada de la CUP Laia Estrada, que ha alertat del risc de "col·lapse" de la sanitat pública davant la saturació i cansament dels professionals, Balcells ha replicat que Salut és conscient de la situació i treballen per millorar les seves condicions laborals.

Llistes d'espera

Sobre les llistes d'espera, Balcells ha sostingut que tota patologia greu --com les oncològiques o les cardíaques-- és "atesa i ben atesa", i ha recordat que el projecte de Pressupostos per al 2023 inclou una aportació suplementària de 1.000 milions d'euros destinats a reforçar el sistema.

També ha assegurat que la Conselleria de Salut està "treballant" per destinar un 25% del Pressupost del departament a l'Atenció Primària, millorar l'accés a l'atenció presencial i les condicions dels sanitaris i als convenis del Siscat i de l'ICS.

Més informació
Qonto es trasllada al districte tecnològic de Barcelona 22@
Celsa reordena la seva direcció
B&B inverteix 22 MEUR en un parc a Santa Margarida de Montbui
Avui et destaquem
El més llegit