Banc Sabadell posa en marxa el seu nou pla d’igualtat

L'entitat es compromet a assolir almenys un 30% de representativitat femenina en els càrrecs directius

La seu del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la capital vallesana | ACN La seu del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la capital vallesana | ACN

El Banc Sabadell ha aprovat el seu nou pla d'igualtat, que es compromet a assolir almenys un 30% de representativitat femenina en els càrrecs directius i un 40% en el col·lectiu dels comandaments intermedis. L'acord, subscrit aquesta setmana pel 100% de la representació legal dels treballadors, també concreta objectius com ara difondre una cultura d'organització basada en el principi d'igualtat de tracte i oportunitats, prevenir, corregir i penalitzar conductes discriminatòries per raons de gènere o garantir la composició equilibrada de dones i homes a tots els nivells i àmbits professionals, entre altres. A més, els annexos del document inclouen un protocol de prevenció de l'assetjament laboral i una guia de llenguatge inclusiu.

El document és el resultat de mesos de negociació i representa el primer pla d'igualtat del sector bancari. Pel director general d'organització i recursos de l'entitat, Miquel Montes, la firma d'aquest document representa l'assoliment d'uns objectius "imprescindibles" i suposa "accelerar la implantació definitiva de l'equilibri a les plantilles".

Per altra banda, la representant sindical de Comissions Obreres (CCOO) al banc, Núria Lobo, qualifica el pla "d'innovador" i destaca que les mesures que s'adoptaran serviran per construir una empresa "on la igualtat sigui real i efectiva".

Més informació
Banc Sabadell inaugura Welcome Hub, un nou model d'oficina
Banc Sabadell finançarà 18 instal·lacions d'autoconsum industrial
Banc Sabadell llança la quarta edició de BStartup Health
Sabadell "sent els colors" i dispara els beneficis
Avui et destaquem
El més llegit