Banc Sabadell finançarà 18 instal·lacions d'autoconsum industrial

La divisió de renovables de l'entitat catalana entrarà en el capital de sis societats d'EiDF

La seu de Banc Sabadell | ACN La seu de Banc Sabadell | ACN

El Banc Sabadell, mitjançant la seva divisió de renovables Sinia Renovables, ha tancat un acord amb EiDF per finançar la construcció a gran escala de 18 instal·lacions d'autoconsum industrial. L'operació, valorada en 13,4 milions d'euros, es fa a través d'acords de compravenda d'energia a llarg termini, o contractes PPA, d'entre 10 i 15 anys i a un preu fix pactat.

Segons ha explicat en un comunicat l'entitat, "la pujada dels preus de l'electricitat i les previsions alcistes" fan necessari un impuls a "alternatives" energètiques. Aixíu, mitjançant aquest acord, Sabadell finançarà 18 instal·lacions amb un volum global de 23,6 MW, dels quals EiDF és propietària a través de sis societats. Sinia Renovables en formarà part amb el 24,9% del seu capital social.

El format de contractes PPA permet als clients finançar la instal·lació d'autoconsum amb inversió zero amb un acord amb l'empresa energètica. Amb la qual pacta un preu fix de l'energia autoconsumida. EiDF assumeix el cost del projecte d'enginyeria, execució i manteniment de la planta, i n'és la propietària efectiva mentre duri l'acord. Així, segons càlculs estimats, l'estalvi seria d'entre un 10 i un 40% en el preu de compra de l'energia.

Més informació
Banc Sabadell concedeix un préstec a Acerinox per 205 milions d'euros
El full de ruta del Sabadell: 370 MEUR i en solitari
El crèdit i l'estalvi disparen el benefici de Sabadell fins als 370 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit