Barcelona escala a la sisena posició de ciutats europees més atractives per invertir el 2023

La capital catalana puja posicions, empata amb Lisboa i queda per sobre de Copenhaguen, Varsòvia i Frankfurt

Imatge general de Barcelona | Ajuntament de Barcelona Imatge general de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha escalat fins a la sisena posició al rànquing de ciutats europees més atractives per invertir el 2023, tres llocs per sobre de l'any anterior, segons una enquesta elaborada per la consultora immobiliària CBRE. La capital catalana va entrar per primera vegada al llistat el 2022, situant-se en la novena posició. Aquest any, la ciutat ha aconseguit la sisena posició, empatada amb Lisboa i per davant de Copenhaguen, Varsòvia i Frankfurt.

Londres i París han consolidat el seu lideratge com els llocs més atractius per invertir, amb una diferència substancial respecte al tercer lloc, Amsterdam. Berlín s'ha mantingut també a la quarta posició, seguida de Madrid, que escala posicions respecte al 2022. Durant el 2022, Barcelona va captar 3.600 milions d'euros d'inversió i va consolidar la tendència des del 2019, quan es va superar el llindar dels 3.000 milions.

Un 29% dels inversors europeus es decanten per oficines, un 25% per residencial i un 23% per industrial i logístic

En termes generals, Espanya s'ha situat com a quart país més atractiu per als inversors europeus el 2023, tres posicions per sobre de l'any anterior. El Regne Unit ha aconseguit el primer lloc, seguida d'Alemanya i França. En un context d'incertesa macroeconòmica, els inversors mantenen perspectives relativament bones per al 2023. La meitat espera que l'activitat inversora es mantingui estable o augmenti al llarg de l'any.

Més info: El sector immobiliari es prepara per una caiguda de les operacions del 20%

Per sectors, oficines es manté com el segment que més interès desperta a Europa en un context de tornada a l'oficina cada cop més consolidat. Concretament, un 29% dels inversors europeus es decanten per oficines, un 25% per residencial i un 23% per industrial i logístic.

Més informació
Barcelona tancarà el 2022 amb una inversió de 3.600 MEUR al sector immobiliari
Gabriel Espín (Aticco): "Quan ve l'onada, ja has d'estar amb la planxa de surf al mar"
Avui et destaquem
El més llegit