Barcelona vol una Associació Europea de Zones Franques

La capital catalana albergarà el congrès World FZO Annual International Conference and Exhibition el pròxim any

Trobada amb autoritats europees del sector per la creació de la primera Associació Europea de Zones Franques | Cedida   Trobada amb autoritats europees del sector per la creació de la primera Associació Europea de Zones Franques | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha iniciat aquest divendres una ronda de trobades amb autoritats europees del sector per afavorir la creació de la primera Associació Europea de Zones Franques com a instrument de col·laboració i representació davant instàncies internacionals.

Dins d'una estratègia per afavorir l'associacionisme en el sector, el delegat especial de l’Estat al Consorci, Jordi Cornet, ha rebut els representants de zones franques europees Dragan Kostic i Aleksandar Simonovic (Sèrbia), Eimantas Kiudulas (president de les zones franques de Lituània) Sandra Ezmale (Letònia) Jolanta Novak (Polònia), Ivan Patrushevsi (Macedònia) i Nika Manukova, directora europea de la WFZO, interessats a constituir la primera associació europea de zones franques, associació en la qual també han mostrat el seu interès Rússia, Croàcia i Bòsnia-Hercegovina.

L’organització mundial de zones franques (WFZO) dictaminarà aviat la ciutat que albergarà la seu mediterrània d'aquesta organització, a la qual el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha presentat la seva candidatura de cara a preparar els treballs preliminars del Congrés Mundial de Zones Franques que organitzarà Barcelona l’any 2019.

Barcelona aspira a liderar

Cornet ha posat en relleu que albergar la seu mediterrània de l'associació de zones franques "suposaria per a Barcelona un pas més per reforçar la projecció internacional de la ciutat i un reconeixement de la seva importància com a node logístic i econòmic en el sud d'Europa". Cornet ha considerat que el dinamisme de Barcelona i l’excel·lent prestigi com a ciutat de congressos "contribuirà a ampliar l'associacionisme en l'àmbit de les zones franques, uns facilitadors del comerç el paper del qual no està suficientment reconegut en l’economia global i que avui han d’evolucionar per adaptar-se als reptes de la indústria 4.0”.

El congrés, conegut mundialment com a World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE), tindrà lloc del 26 al 28 de juny del pròxim any al Palau de Congressos de Catalunya i es calcula que congregarà a més d'un miler de representants de zones franques del món durant els dies de celebració de l'esdeveniment, que coincidirà amb el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció, SIL.

Més d'un centenar de zones franques al món

Segons dades del sector, en 106 països del món hi ha unes 3.500 zones franques que intervenen en el 25% dels intercanvis comercials internacionals. D'aquest total, unes 55 zones franques corresponen al marc geogràfic europeu.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una entitat creada el 1916 pel Govern espanyol, l'Ajuntament de Barcelona i els estaments econòmics de la societat civil catalana que, amb un històric esperit de concertació, es dedica a la generació d'activitat comercial logística i econòmica. Gestiona el Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona, la seva Zona Franca Duanera i promou àrees industrials, logístiques i urbanes, així com esdeveniments firals d'interès empresarial, logístic i immobiliari.

 

Més informació
El Consorci de la Zona Franca inicia el canvi cap a la indústria 4.0
La Zona Franca busca un nou responsable d'economia 4.0
El Consorci de la Zona Franca destinarà el 10% dels beneficis a ajuts socials
Avui et destaquem
El més llegit