Barcelona blinda el MWC amb 20 MEUR més

La comissió d'Economia i Hisenda ratifica l'aportació, repartida en cinc milions anuals per al període 2019-2023

Un dels estands del MWC Un dels estands del MWC

Barcelona vol més i millor Mobile World Congress (MWC). Tant és així que la comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar dijous passat una aportació de 20 milions d'euros a la Fundació Mobile World Capital per al període 2019-2022 que blinda l'aposta del consistori pel congrés, segons ha avançat La Vanguardia aquest dilluns.

En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament han indicat que la comissió d'Economia i Hisenda ratificarà aquest dimarts a la tarda la partida econòmica, repartida en cinc milions anuals durant els quatre anys. L'aprovació d'aquesta despesa arriba una setmana després que l'alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, es reunissin amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

L'objectiu és garantir "la renovació de la designació de Barcelona com a Mobile World Capital"

L'objectiu del nou acord de la comissió del govern municipal xifrat en 20 milions d'euros és garantir "la renovació de la designació de la ciutat de Barcelona com a Mobile World Capital" per al període 2019 al 2023, coincidint així amb la data que finalitza l'actual contracte de la GSMA, subscrit entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, la Fira i Turisme de Barcelona.

Una "bona notícia" entre governs

Era el 2015 quan l'aleshores alcalde en funcions, Xavier Trias, va signar la proposta a la GSMA per a la renovació de la designació de Barcelona com a capital del mòbil fins al 2023.

Més info: De què es parla al Mobile World Congress?

Posteriorment, l'alcaldessa Colau va celebrar que la GSMA seguís apostant per Barcelona com a seu del congrés i de la capitalitat i va destacar que la “bona notícia” havia estat possible gràcies al model de col·laboració teixit abans per l’anterior govern municipal i per l’actual amb els grups municipals i la resta d’institucions implicades.

El gener d'aquest 2018 la GSMA va fer públic de nou el seu compromís amb Barcelona com a seu d'aquest gran esdeveniment de la telefonia mòbil fins al 2023 i va subratllar la necessitat de garantir un "entorn estable i segur" per als seus participants.

Més informació
MWC, per a tots els públics?
El MWC toca sostre
Avui et destaquem
El més llegit