Barcelona, capital internacional del wifi

El congrés d'IoT inclourà a finals d'octubre el Wireless Global Congress, que atreu un miler de professionals

Els responsables de Fira de Barcelona i el congrés de wifi signen un acord per a què Barcelona en sigui la seu | Cedida Els responsables de Fira de Barcelona i el congrés de wifi signen un acord per a què Barcelona en sigui la seu | Cedida

Barcelona serà la capital internacional del wifi entre el 27 i el 29 d'octubre. Acollirà el Wireless Global Congress en el marc del congrés de l'internet de les coses (IoT Solutions World Congress) al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. S'espera que el saló reuneixi més de 1.000 professionals d'empreses de tecnologia i software, proveïdors de serveis i operadores. 

L'arribada del congrés a Barcelona ha estat possible gràcies a l'acord que han signat Fira de Barcelona i Wireless Broadband Alliance, que coorganitzaran l'esdeveniment. Cada any, se celebra una trobada sobre wifi als Estats Units -enguany serà a Chicago al juny- i una altre a Europa. Les darreres ciutats que han acollit el congrés a la UE han estat Frankfurt i Londres, i Barcelona té la possibilitat de conservar el Wireless Global Congress durant quatre anys.  

Més info: L'IoT World Congress acull 20 empreses barcelonines

L'objectiu de celebrar el congrés sobre wifi i el d'IoT alhora és que apareixerà l'oportunitat de crear sinergies entre empreses i professionals d'arreu del món i dels dos sectors. Hi haurà, per fer-ho, espais de trobada i networking. Barcelona se situa així com a epicentre en transformació digital de les indústries.   

Durant el congrés, es tractaran temes com les oportunitats que s'obren amb la propera generació de wifi, la recopilació d'intel·ligència i anàlisi de dades, l'experiència del client de wifi, sinergies amb l'ecosistema IoT, l'impacte de la ciberseguretat, la gestió d'identitat, els serveis d'ubicació i el vehicle connectat. El director general del Wireless Broadband Alliance, Tiago Rodrigues, preveu que "durant l'any creixin les federacions de roaming que faran que l'ús del wifi sigui més fàcil i fluid per als consumidors, operadors, ciutats i empreses".  

Més informació
Les empreses d'IoT ocupen 3.200 persones a Catalunya
400 empreses mostraran com digitalitzar la indústria en l’IoTSWC
Avui et destaquem
El més llegit