Barcelona, la ciutat més visitada de 2017

La capital catalana supera Madrid entre les destinacions urbanes més turístiques, segons Atrápalo

Les Rambles de Barcelona plenes de turistes | iStock Les Rambles de Barcelona plenes de turistes | iStock

Barcelona és la destinació urbana més visitada dins del conjunt d'Espanya durant el 2017 i Catalunya és una de les regions que més interès desperta per part dels usuaris de cara al 2018. Així ho confirma l'agència Atrápalo de viatges en el seu últim informe Hàbits i Tendències del Turisme espanyol que posa de manifest que Madrid ha perdut la seva corona en benefici de la capital catalana per primera vegada en els últims quatre anys. La modalitat de viatge de turisme urbà inclou tota mena d'activitats vinculades a la cultura, l'oci o el negoci. 

Tendencias nacionales 2018 Atrápalo

Mapa de les tendències de 2018 realitzat per Atrápalo

Més concretament, els turistes han optat aquest últim any per allotjar-se a Barcelona durant una mitjana de dues nits i amb un preu mitjà per reserva de 209,44 euros. Més enllà de grans ciutats com Barcelona i Madrid, també destaquen València, Sevilla, Mallorca, Màlaga, Sant Sebastià, Bilbao, Saragossa i Santander. Per aquest ordre. 

I Girona més

Mentrestant, Girona ocupa el quart lloc del rànquing de províncies per a fer turisme d'escapada, avançant així tres llocs respecte a les dades registrades el 2016. El seu perfil de turista són famílies i parelles en la seva majoria que viatgen per gaudir d'activitats culturals i gastronòmiques, així com per practicar esports en zones rurals i de plena naturalesa, pernoctant una mitjana de 2,6 nits i destinant 335,38 euros per estada, el preu més elevat de la classificació. 

Les principals destinacions escollides a Girona són Girona capital, Besalú i la Costa Brava, que alhora és la setena destinació de platja més buscada durant el 2017 pels usuaris d'Atrápalo. El cost mitjà de l'estada a la zona catalana de platges és de 368,75 euros i quasi tres nits. La Costa Daurada de Tarragona també té una important tirada turística. 

De moda

Barcelona està i estarà de moda al llarg d'aquest 2018 per fer un City Break, segons l'informe d'Atrápalo, gràcies al seu atractiu turístic natural i a la seva completa programació cultural amb exposicions, concerts i festivals de música de ressò internacional. Un dels seus valors afegits és tenir una platja en plena ciutat i un clima agradable.

Qui també està de moda és el poble medieval de Beget, en ple Pirineu català, que es preveu que sigui un dels llocs d'èxit assegurat d'aquest nou any. El seu principal atractiu cultural és l'Església de Sant Cristòfol, un temple d'estil romànic que va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i que compta amb un campanar de quatre pisos que arriba fins als 22 metres d'alçada.

Més informació
Per a qui és rendible el turisme?
Barcelona, territori 'Biosphère'
I si el turisme paga de més?
Avui et destaquem
El més llegit