Barcelona aposta per la formació en fabricació digital

L'Ajuntament engega un Programa Educatiu en col·laboració amb la Xarxa d'Ateneus de Fabricació

Presentació d'alumnes participants en la darrera edició del Programa Formatiu | Cedida Presentació d'alumnes participants en la darrera edició del Programa Formatiu | Cedida

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci d'Educació de la ciutat, engega el Programa Educatiu de Fabricació Digital. El projecte, que es durà a terme a la Xarxa d'Ateneus de Fabricació, té com a objectiu aproximar la fabricació digital a la comunitat educativa mitjançant eines, recursos i instruments dedicats al professorat i els alumnes barcelonins "perquè incorporin en el seu imaginari les tecnologies de fabricació digital com una eina més".

En el curs d'enguany s'aplicarà per primer cop el programa complert després de les restriccions dels dos anys anteriors. Gràcies a les experiències d'algunes escoles que ja participen al programa i la creació d'espais de transferència de la comunitat docent, l'Ajuntament ha pogut ampliar el projecte a 32 centres, que aportaran uns 60 docents i més de 800 alumnes.

Segons el consistori, el Programa Educatiu ha assolit una "especial incidència" en la perspectiva de gènere i el foment de les vocacions científiques entre les més joves, així com valors relacionats amb sostenibilitat. La proposta formativa del projecte es basa, afirmen des de l'Ajuntament, en "la reflexió, la creativitat l'experimentació i l'aprenentatge conjunt" per aplicar a la formació concreta diferents continguts curriculars d'àrees i competències diverses.

El Programa es desenvoluparà al voltant de les infraestructures dels cinc Ateneus de Fabricació de la Xarxa, als que se sumarà aviat, com ha anunciat el consistori, Ca l'Alier, al 22@. La XAF té com a objectiu "la divulgació, la formació i la creació vinculades a les tecnologies de fabricació digital".

Més informació
Què és un taller de fabricació digital i qui són els faedors?
Neix un ateneu de fabricació digital a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit