Neix un ateneu de fabricació digital a Barcelona

El nou espai de Barcelona Activa fomentarà activitats i projectes perquè la societat pugui fer-ne ús i aplicar l’aprenentatge obert i en xarxa

L'Ateneu de Fabricación Digital es un laboratori d'innovació obert a la ciutat | Cedida L'Ateneu de Fabricación Digital es un laboratori d'innovació obert a la ciutat | Cedida

Barcelona acull un nou Ateneu de Fabricació Digital, dirigit a petites empreses i persones emprenedores, que tindran accés a diferents recursos com la maquinària, la capacitació i assessorament a través un equip especialista, segons ha informat Barcelona Activa en un comunicat. Amb el nou Ateneu, per tant, s’avança en el suport a la consolidació de pimes facilitant que puguin realitzar un prototip en l’àmbit industrial per testejar amb el mercat la idoneïtat i viabilitat de productes.

Més info: Barcelona ofereix ajuts econòmics a autònoms i emprenedors

Aquest nou servei, disponible al Parc Tecnològic a Nou Barris, neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de referència a Barcelona en divulgació, formació i creació vinculades a les tecnologies de fabricació digital, al servei de la ciutadania, la comunitat educativa i el món empresarial.

Facilitar l’aprenentatge de la fabricació digital persegueix l’objectiu d’una ciutadania que adquireixi la capacitació tecnològica pel futur. Segons dades de la Unió Europea, fins el proper any, 2020, hi haurà 756.000 llocs de treball en l’àmbit de les TIC que no es podran cobrir per manca de professionals. Aquests tallers dins dels Ateneus propicien una major formació i coneixement d’aquest sector, i per les empreses, assolir uns objectius que es demanden globalment pel seu funcionament en el mercat.

Algunes empreses del Parc Tecnològic de Barcelona Activa ja són usuàries d’aquest servei de fabricació digital, tant aquelles que realitzen prototipatge, tant a l’espai de fabricació digital, com el mecànic, com les que ofereixen al seu personal “bosses” d’hores de prototipatge digital com a incentiu per desenvolupar projectes propis.

Més informació
Barcelona, líder mundial en congressistes internacionals
Rècord històric en contractació d'oficines a Barcelona
Barcelona lidera les inversions de capital privat a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit