Barcelona Games World es transforma en NiceOne Barcelona

El festival s'obre al món de l'entreteniment digital i amplia la tradicional oferta de videojocs

Barcelona Games World se transforma en NiceOne Barcelona Barcelona Games World se transforma en NiceOne Barcelona

Barcelona Games World, el saló sobre videojocs organitzat per Fira de Barcelona, es transforma, l'ajny 2019, en NiceOne Barcelona (N1B). El nou nom reflecteix com l'esdeveniment s'obre a nous àmbits del món de l'entreteniment digital, incorpora nous sectors a la seva oferta i consolida el model experiencial. El N1B se celebrarà del 28 de novembre a l'1 de desembre i aspira a convertir-se en el major festival d'entreteniment digital d'Espanya i un dels esdeveniments de referència dins del panorama internacional. Els videojocs continuaran sent grans protagonistes del festival i els visitants podran continuar gaudint de les últimes novetats del mercat, així com de les competicions professionals de la lliga de Videojocs Professional (LVP). Sota la nova marca N1B, Fira de Barcelona presentarà una visió de 360 graus de l'entreteniment digital més enllà del videojoc i crearà un espai on reunir les comunitats d'apassionats dels videojocs amb altres com els fans de sèries, pel·lícules o la cultura animi, entre altres.

Més info: El videojoc ja és mòbil

El director de NiceOne Barcelona, Josep Antoni Llopart, ha assegurat que “es tracta d'una aposta estratègica per consolidar l'esdeveniment i ampliar-lo a altres àmbits de la indústria de l'entreteniment digital. Els patrons de consum dels joves i els nadius digitals han canviat i creiem que el futur passa per oferir al públic un espai d'experiències transmèdia”. En aquest sentit, ha afegit que “hem conversat amb molts dels actuals expositors i altres empreses del sector i la resposta a la nova proposta de valor ha estat extraordinària, cosa que ens ha animat a apostar ja en 2019 pel canvi de format amb l'objectiu de consolidar-lo en 2020”.

Amb la nova marca, Fira de Barcelona pica l'ullet a la comunitat gamer en adoptar una expressió típica entre jugadors durant les partides (nice one o bona jugada en anglès) i resumeix en forma d'acrònim els eixos fonamentals del nou esdeveniment: NetworkingInnovationConferences i Entertainment.

Èxits consolidats i nous formats

En 2019, l'N1B continuarà acollint molts dels espais de major èxit de les passades edicions de Barcelona Games World, com ara les competicions professionals i amateur de eSports organitzades per la LVP, les competicions de la Barcelona Mobile Challenge o l'espai RetroBarcelona, el major esdeveniment d'Espanya dedicat a la retroinformática i el videojoc clàssic, que celebrarà la seva setena edició.

Després de l'èxit de l'àrea de demostracions de Realitat Virtual (VR) i Augmentada (AR)organitzades en la passada edició, N1B consolidarà aquest espai doblant la seva superfície i augmentat la seva oferta. A més, el festival explorarà un innovador sector dedicat als Technosports, una disciplina a mig camí entre els eSports i la AR que està aconseguint atreure un gran nombre de seguidors a Àsia, amb títols com a FAT entre els destacats.

En la seva última edició, el saló va reunir a més de 138.000 visitants durant els quatre dies de celebració consolidant-se com el major esdeveniment d'Espanya dedicat als videojocs i els eSports.

Més informació
Rècord d'assistència en el Barcelona Games World
Més de 135.000 visitants passaran pel Barcelona Games World
Barcelona Games World professionalitza el talent
Avui et destaquem
El més llegit