Barcelona té l'habitatge en venda o lloguer més antic

Els pisos al mercat tenen més de mig segle d'antiguitat: l'oferta de compra té 69 anys i l'arrendament assoleix els 72

El parc d'habitatge de Barcelona és dels més envellits El parc d'habitatge de Barcelona és dels més envellits

Barcelona és la capital de l'Estat espanyol amb els habitatges de lloguer i en venda més antics del mercat. Segons un estudi elaborat per Idealista, les cases i pisos en venda tenen una mitjana de 72 anys i els de lloguer una mitjana de 69 anys.

Les cases que es venen i lloguen a les grans ciutats tenen més de mig segle d'antiguitat

El parc d'habitatges en venda de les capitals espanyoles té una edat mitjana de 45 anys, mentre que les les cases en lloguer tenen una edat mitja de 44 anys. Pel que fa al parc d'habitatges en venda, per darrere de Barcelona se situen Pamplona (64 anys), Sant Sebastià (60 anys) i Bilbao (54 anys).

Per contra, les cases amb menys antiguitat es troben a Albacete, on assoleixen una mitjana de 31 anys. Per darrere se situa Lugo, amb 32 anys de mitjana, i Almeria, Murcia, Lleida i Guadalajara, que compten amb una antiguitat de 33 anys.

Quant al lloguer, Idealista indica que després de Barcelona el parc d'habitatges amb més anys es troba a Sant Sebastià (68 anys), Madrid (56 anys), Tarragona (53 anys) i Pamplona (52 anys). Les ciutats on se situen els habitatges de lloguer amb una mitjana d'edat més baixa són Ciudad Real (29 anys), Albacete (30 anys) i Lugo, Soria i Castelló, amb 31 anys cadascuna.

Per al cap d'estudis d'Idealista, Fernando Encinar, el fet que les dues grans ciutats de l'Estat es trobin en el grup dels habitatges més antics evidencia que el ritme de construcció d'obra nova no ha estat similar al de la resta del país. Per tot això, Encinar ha destacat la necessitat d'augmentar la construcció en ambdues ciutats durant els propers anys, ja que, en la seva opinió, no es pot obviar la demanda d'habitatge en ambdues ciutats.

Més informació
La CNMC diu que l'habitatge turístic no influeix en el preu del lloguer
Barcelona obliga a reservar un 30% de pisos nous a habitatge social
Habitatge: un dret universal i prohibitiu
Avui et destaquem
El més llegit