Barcelona signa aliances per convertir-se en un hub mundial de salut digital

Barcelona Health Hub signa un acord amb l'Ajuntament per impulsar l’emprenedoria i la innovació en salut digital

Cristian Pascual, director de Barcelona Health Hub i Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de Barcelona | Cedida Cristian Pascual, director de Barcelona Health Hub i Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de Barcelona | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i Barcelona Health Hub (BHH), han signat un conveni de col·laboració per impulsar l’emprenedoria i la innovació al sector de la salut digital. L’acte de la signatura ha anat a càrrec de Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, i del president de BHH, Cristian Pascual.

L’acord referma l’aposta de Barcelona per la salut digital com a sector estratègic de l’economia. Es tracta d'un col·laboració que té per objectiu impulsar iniciatives orientades a donar suport a l’emprenedoria, la innovació i competitivitat empresarial, l’atracció i foment del talent i les aliances públic-privades al sector de la salut digital. L’àmbit d’actuació se centrarà en acompanyar la creació i creixement de noves empreses, en fomentar la transferència tecnològica al sector i en l’impuls per a la creació i creixement del talent científic, tecnològic i empresarial per a guanyar en competitivitat.

Més info: La medicina del futur té una arquitectura modernista

El president de Barcelona Health Hub, Cristian Pascual, ha declarat que “els últims avenços tecnològics han emergit com a solucions a molts dels reptes que afronta el sistema sanitari. Això ha provocat l'eclosió de la Salut Digital com a sector. En aquesta revolució d'escala global, Barcelona té tots els ingredients necessaris per convertir-se en una referència d'innovació en Salut Digital".

L’acord també preveu activar la promoció internacional de Barcelona com a ecosistema de referència mundial en el sector de la salut digital així com generar noves aliances amb actors internacionals i nous vincles amb altres ciutats o territoris d’excel·lència dins d’aquest àmbit. Incloure el BHH en el BCN Green Deal, l’agenda econòmica de la ciutat de Barcelona 2030 és un altre dels acords signats. El creixement del BHH suposarà la necessitat de disposar de més espais, i, és en aquest sentit, que l’Ajuntament de Barcelona estudiarà la possibilitat d’ampliar la seu física del BHH, preferentment, dins del mateix recinte modernista de Sant Pau, on actualment ocupen 5.000 metres quadrats i on tenen allotjades 33 startups amb un total de 184 treballadors.

Més informació
Tech Barcelona ubica un nou hub d'innovació de tech health al centre de la ciutat
L'únic clúster de salut mental del món és català i de color daurat
Avui et destaquem
El més llegit