La Barcelona Industry Week acull 46 empreses catalanes

La trobada internacional que impulsa la indústria 4.0 preveu atraure més de 21.000 visitants i reunir 550 companyies expositores i prop de 600 experts

Pere Navarro, Constantí Serrallonga i Salvador Tasqué Pere Navarro, Constantí Serrallonga i Salvador Tasqué

La Generalitat facilitarà la participació de 46 empreses catalanes i centres tecnològics al seu estand a la Barcelona Industry Week, que se celebra als recintes de Fira de Barcelona de Montjuïc i l'Hospitalet del Llobregat. Aquestes empreses estaran ubicades als congressos IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World i In(3D)ustry que formen part d'aquesta trobada internacional, que té com a objectiu l’impuls de la transformació digital dels sectors industrials i el foment de la indústria 4.0.

Més info: La transformació digital arriba a la Barcelona Industry Week

L'esdeveniment preveu atraure més de 21.000 visitants i reunir 550 empreses expositores i prop de 600 experts. Els diferents salons tractaran temàtiques com la fabricació massiva o personalitzada, l’automatització de processos, la connectivitat intel·ligent o la ciberseguretat, entre d’altres.

En concret, 27 empreses i centres tecnològics catalans exposaran els seus productes i serveis a l’espai del Departament d'Empresa de la  Generalitat a l’IoT Solutions World Congress (a l’edició de l’any passat hi van participar 21 empreses), que se celebrarà a l’espai de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta de la xifra més elevada d’empreses que participen de la mà de la Generalitat en aquest congrés, que promou la convergència entre tecnologies com l’IoT, la intel·ligència artificial i el blockchain i inclou tant l’exposició comercial de productes i serveis com bancs de proves de noves tecnologies.

Entrevistes bilaterals

Coincidint amb el congrés IoT Solutions World Congress, Acció organitza com a node a Catalunya de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea un Brokerage Event, entrevistes bilaterals de 20 minuts entre empreses i centres tecnològics catalans amb altres empreses o entitats de tot el món que assisteixen al congrés (també entre empreses estrangeres).

Es tracta de reunions pre-agendades abans de l’esdeveniment amb l’objectiu de facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. Per a l’edició d’aquest 2018 es preveu la participació de més de 300 empreses de 33 països, un 40% de les quals seran catalanes.

Paral·lelament, una vintena empreses catalanes presents a la fira han estat seleccionades pel seu potencial de mercat per presentar les seves solucions d’IoT amb un pitch de dos minuts de durada davant 150 empreses internacionals amb qui podran seguir interactuant durant una sessió de networking posterior.

Blockchain

Sis empreses i centres tecnològics catalans (el doble que l’any passat) participaran en aquesta segona edició dins de l’estand del Govern. Es tracta de la segona edició del congrés Blockchain Solutions World, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i la plataforma Bécon (Blockchain Ecosystem Network), que reunirà els principals experts internacionals, així com representants d'empreses que estan implantat la tecnologia de cadena de blocs amb èxit en àmbits tan diversos com el transport, la indústria, la salut, l’energia, l’entreteniment i el govern, entre d’altres.

Més info: El Consorci i la Fira sumen forces per la Barcelona Industry Week

De la seva banda, l’estand al congrés In(3D)ustry From Needs To Solutions, que s’ubicarà al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc, allotjarà 16 entitats catalanes vinculades a l’àmbit de la fabricació additiva (2 més que l’any passat).

Aquest congrés dedicat a la fabricació additiva serà l’escenari del llançament del nou Servei d’orientació en manufactura 3D (SOM3D) d’Acció en col·laboració amb Fira de Barcelona. Es tracta d’un servei personalitzat d’assessorament i orientació inicials destinat a empreses interessades en l’aplicació de solucions d’impressió 3D als seus productes i processos.

Més informació
L'Industry 4.0 Congress digitalitzarà tota Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit