Barcelona, millor ciutat en captació d'inversió estrangera

La revista 'fDi Magazine' reconeix l'estratègia de promoció de l'Ajuntament per davant d'altres regions europees

Catalunya duplica la inversió estrangera rebuda el primer trimestre de l'any | iStock Catalunya duplica la inversió estrangera rebuda el primer trimestre de l'any | iStock

La revista fDi Magazine, del grup Financial Times, reconeix per segon any consecutiu l'Ajuntament de Barcelona i la seva direcció de Promoció de Ciutat com la ciutat que desplega millor l'estratègia de promoció i captació d'inversió a Europa, per davant d'Amsterdam, París, Berlín i Dublín. Barcelona se situa així en el primer lloc d'entre les 146 ciutats i regions participants.

Més info: Financial Times premia el Govern per la captació d'inversió estrangera

La ciutat catalana destaca per l'estratègia de rellançament de la marca, la política de transparència per transmetre un clima positiu per fer-hi negocis, la seva indústria tecnològica i el teixit d'emprenedoria i startups. 

En un comunicat, el consistori ha explicat que l'informe Ciutats i regions europees del futur 2018/19 (FDI s European Cities and Regions of the Future 2018/2019- FDI Strategy) cita textualment que "malgrat els titulars de premsa amb disturbis després del referèndum d'independència i la fugida d'empreses, Barcelona és una ciutat que ha sabut readaptar-se i que es troba totalment compromesa en la retenció i atracció de la inversió estrangera". 

La revista reconeix també la tasca de Barcelona per impulsar els negocis que inclouen la diversitat de gènere en les seves polítiques de recursos humans i les condicions especials per a empreses que afavoreixen la contractació de persones joves sense feina i candidats de més de 45 anys.

Més informació
Catalunya és la millor regió del sud d'Europa per invertir
L'Eurovisió de l'EMA
Avui et destaquem
El més llegit