El Govern espanyol planteja que els autònoms cotitzin segons els ingressos reals

L'Executiu estatal confirma que la base màxima de cotització que estudia el Govern espanyol per al 2019 estarà entorn el 7%

Actualment, el 86% dels autònoms cotitzen per la base mínima | iStock Actualment, el 86% dels autònoms cotitzen per la base mínima | iStock

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha anunciat que la pujada de la base màxima de cotització que estudia el Govern espanyol per al 2019 estarà entorn el 7%, desmarcant-se d'aquesta manera de les xifres que havia donat l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) d'entre el 10% i el 12%.

Amb això, la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que aprovarà el Consell de Ministres a Barcelona suposarà un augment de la base mínima del 22,3% i del 7% per a la màxima. L'Executiu estatal es compromet, doncs, a posar en marxa el sistema de cotització dels autònoms segons els ingressos reals de cara a l'any vinent.

Més info: El Govern espanyol aprovarà la pujada del salari mínim a Barcelona

Actualment, el 86% dels autònoms cotitzen per la base mínima, dit d'una altra manera, dos de cada tres autònoms a l'Estat cotitzen amb la base mínima, és a dir, gairebé 933 euros.

Ara bé, la patronal i els sindicats s'han mostrat en desarcord d'aquesta recaudació ja que, mentre que el secretari confederal de Polítiques Públiques de CCOO, Carlos Bravo, la ha xifrat en 700 milions d'euros, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha considerat que seria d'uns 1.500 milions d'euros.

Més informació
La UGT desmunta els "falsos mites" del salari mínim
El 20% dels autònoms incrementa la cotització en la darrera dècada
Avui et destaquem
El més llegit