El Govern espanyol aprovarà la pujada del salari mínim a Barcelona

Pedro Sánchez anuncia la seva intenció de ratificar l'increment del SMI en el Consell de Ministres que se celebrarà el 21 de desembre a la capital catalana

El president espanyol, Pedro Sánchez, anuncia que aprovarà la pujada del salari mínim a Barcelona | PSOE El president espanyol, Pedro Sánchez, anuncia que aprovarà la pujada del salari mínim a Barcelona | PSOE

L'aprovació de l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) a 900 euros bruts mensuals el 2019 es farà divendres 21 de desembre al Consell de Ministres que el Govern espanyol celebrarà a la Llotja de Mar de Barcelona. Segons ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez, al ple del Congrés dels Diputats, aquesta pujada del 22% és la "més gran des del 1977". 

Més info: El Govern espanyol eleva el salari mínim a 900 euros

Sánchez, a més, ha aprofitat l'ocasió per denunciar que "un país ric no pot tenir treballadors pobres" i ha justificat la mesura del seu executiu sota aquest argument.

Mentrestant, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va insinuar que el salari mínim podria pujar a 1.000 euros bruts mensuals el 2020. De fet, com va assegurar, té previst continuar treballant en el diàleg social perquè la "reivindicació" de les organitzacions sindicals de pujar el SMI "continua intacta".

L'increment del salari mínim s'havia de fer vinculat a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, però finalmnet Sánchez ha decidit tirar pel dret i fer-ho abans de tirar endavant amb el seu projecte pressupostari.

Més informació
La UGT desmunta els "falsos mites" del salari mínim
Territorialitzem el salari mínim interprofessional?
Avui et destaquem
El més llegit