Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació ajuden a transformar negocis

Aquests dos salons se celebraran conjuntament el 9 i 10 de novembre al recinte de Montjuïc

El BizBarcelona gira al voltant de l'empresa, el talent i les estratègies de futur davant un panorama incert | Carolina Santos El BizBarcelona gira al voltant de l'empresa, el talent i les estratègies de futur davant un panorama incert | Carolina Santos

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació seran, el 9 i 10 de novembre, la trobada on descobrir referents inspiradors, idees, recursos i solucions dissenyades per transformar els negocis, els projectes emprenedors i el talent del territori. Una doble cita que vol contribuir a dinamitzar les economies locals i les oportunitats de feina, en un moment de canvi en què es deixa enrere la pandèmia i arriben altres condicionants que impacten en el teixit empresarial i el mercat laboral.

Tots dos salons estan organitzats per Fira de Barcelona, promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i recolzats per la Diputació de Barcelona, Pimec, l‘Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquests salons ocuparan el palau 1 del recinte de Montjuïc.

Enguany, el programa conjunt del Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació inclou unes 200 activitats, entre conferències i taules rodones, demostracions, tallers (workshops), així com sessions per ampliar la xarxa de contactes professionals o descobrir sectors amb oportunitats laborals. Hi haurà, a més, una àrea d’estands per interactuar amb empreses de serveis i entitats vinculades amb la promoció econòmica i recursos ocupacionals juntament amb espais d’assessorament i informació personalitzada.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i president del Bizbarcelona, ​​Jaume Collboni, subratlla que “els dos esdeveniments volen visibilitzar que la capital catalana és un gran node de talent laboral i emprenedor, ple de possibilitats per millorar l’ocupabilitat, crear negocis, transformar organitzacions i donar forma a nous serveis adreçats a la ciutadania”. “Els dos salons sumaran, així, oportunitats per dinamitzar i interconnectar el potencial del talent en l’àmbit de l’ocupació i de les empreses”.

Focus en el talent

En aquest sentit, les propostes comunes de tots dos salons conflueixen en una zona compartida dedicada a potenciar, orientar i connectar el talent. Per una banda, les persones emprenedores i les empreses necessiten gestionar, impulsar i incorporar el talent adient per als seus nous projectes o per transformar els negocis. I, per l’altra, les persones que accedeixen per primer cop o ja en formen part del mercat laboral poden desenvolupar noves habilitats o reinventar-se professionalment per adaptar-se als canvis que venen.

Així, dins d’aquesta àrea comuna dedicada al talent, hi haurà una sala de conferències on s’impartiran xerrades sobre tendències, bones pràctiques o coaching amb ponents com els creatius Putos Modernos (Jorge Sandua i Joan Alvares) amb la seva particular forma d’explicar com fer contactes professionals o la coach, Silvia Bueso, que parlarà de com aconseguir els objectius fixats. També s’analitzaran les repercussions de la reforma laboral amb els sindicats a Catalunya d’UGT i CCOO, i es parlarà d’exemples d’empreses que potencien el talents femení, jove, inclusiu o digital; o a compartir experiències d’economia social i solidària.

Hi haurà tallers per desenvolupar noves habilitats com el lideratge, les competències digitals o la negociació

Igualment, destaca un programa de tallers enfocats a preparar-se per desenvolupar noves habilitats i capacitats com ara el lideratge, les competències digitals o la negociació, entre d’altres; una sala on es presentaran oportunitats professionals i els perfils més demandats en sectors com l’economia blava, el turisme o els videojocs; i un zona “Marketplace” amb activitats adreçades a connectar persones que cerquen noves oportunitats professionals, empreses i el món de l’emprenedoria com ara el networking professional multisectorial de la Intercol·legial.

En aquesta darrera zona s’inclourà, també, la fira “Sí i Millor“ que organitza la FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades en contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Més assessorament

Un altre dels espais és el dedicat a l’assessorament. Barcelona Activa, conjuntament amb altres entitats ocupacionals, oferirà atenció personalitzada a qui busqui feina, vulgui millorar el seu futur professional o necessiti orientació laboral. Mentre que les institucions promotores del Bizbarcelona i altres entitats vinculades a fomentar l’ecosistema emprenedor i empresarial, donaran consell específic a persones amb idees de negoci, autònoms, startups i pimes sobre temàtiques relacionades amb la gestió empresarial, la internacionalització, el finançament, les vendes o el màrqueting, entre d’altres.


Independentment d’aquestes sinergies i àrees comunes, cada saló manté en el seu punt de mira les necessitats dels seus respectius públics objectiu. Pel que fa a la seva agenda de congressos i esdeveniments, Bizbarcelona comptarà amb dos auditoris més, que se sumen al de Talent: la Sala Impulsa i la Sala Transforma. Per totes elles passaran uns 200 ponents que compartiran coneixements, motivacions i experiències en relació amb l’emprenedoria o el món de l’empresa. Entre ells figuren noms com Noelia Morales, fundadora d’Anna Bonny; Fran Iglesias, director general de la Fundación Épica La Fura dels Baus; Amanda Gutiérrez, presidenta de Futpro; Mònica Mendoza, experta i formadora en vendes; Jordi Reche, especialista en llenguatge no verbal; Joan Riera, consultor en emprenedoria; o Jordi Urbea, vicepresident d’Ogilvy Spain.

Així mateix, enguany Bizbarcelona donarà més protagonisme als workshops, tallers pràctics per desenvolupar habilitats i nous coneixements pràctics per emprendre o transformar un negoci. N’hi ha programats més de 40, repartits en tres sales, per aprendre, per exemple, a fer presentacions per trobar finançament davant inversors, clients o socis; incorporar la innovació oberta; digitalitzar negocis; o dissenyar una marca personal a les xarxes socials. A més, s’ha organitzat de la ma d’AticcoLab, una pitch competition per startups que hagin desenvolupat solucions per a la digitalització d’empreses. Finalment, Bizbarcelona acollirà diferents sessions de networking com les organitzades per Reempresa per donar relleu a negocis en actiu, la trobada d’Ecoregió Catalunya que aplega actors de l’economia sostenible, o el Network talent de Pimec que connecta empreses amb persones candidates a incorporar-s’hi per treballar.

Ocupació de qualitat

Per la seva banda, el Saló de l’Ocupació potenciarà la seva vocació de servei en l’àmbit de l’orientació laboral. Ho farà a través de l’àrea dedicada al talent, compartida amb Bizbarcelona, a la qual sumarà el seus altres tres tradicionals espais: Orienta’t, Descobreix i Prepara’t on oferirà multitud de propostes a càrrec de les entitats ocupacionals de Barcelona i Barcelona Activa.

D’aquesta manera, a través de més de 25 punts d’assessorament personalitzat, es donarà orientació a tothom que estigui definint el seu rumb professional o tingui dubtes sobre els seus drets i deures laborals. També hi haurà prop de 100 activitats i tallers per aprendre tècniques per trobar feina i superar processos de selecció. Alhora, hi haurà un espai dedicat a conèixer les sortides professionals en sectors en creixement com el digital, la sostenibilitat o el tercer sector, i apropar-se al dia a dia d’aquestes ocupacions a través de demostracions d’oficis.

L'accés per visitar Bizbarcelona i al Saló de l'Ocupació és gratuït, previ registre online.

Més informació
La connexió Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació potencia les oportunitats empresarials i laborals
Fira de Barcelona acull més de 100 esdeveniments fins a finals d'any
Barcelona acollirà la III Fira d'Economia Solidària Migrant i Diversa
Avui et destaquem
El més llegit