Els 'drones' també formen part de la tecnologia de les noves 'smart cities' | Acistock
Els 'drones' també formen part de la tecnologia de les noves 'smart cities' | Acistock

Brussel·les es mira amb lupa els drones

La Comissió europea presentarà propostes legislatives per garantir la seguretat de vehicles aeris no tripulats abans que finalitzi l'any

La Comissió Europea presentarà abans que finalitzi l'any propostes legislatives per establir normes comunes a escala europea que garanteixin operacions segures de vehicles aeris no tripulats o drones, segons ha informat en un comunicat. Un anunci que arriba després que l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA, per les seves sigles en anglès) hagi publicat una sèrie de consideracions tècniques sobre aquest assumpte, que Brussel·les considera "un important esdeveniment" dins de l'estratègia de l'Executiu comunitari per a l'aviació a Europa.

Aquesta opinió de l'EASA "ha mantingut les normes com més simple possible amb un fort enfocament en el risc d'operacions". "Volar el mateix dron sobre el centre d'una ciutat o sobre el mar suposa riscos completament diferents", assenyala la CE. Per això, defensa que l'enfocament "basat en els riscos" que ha adoptat l'EASA és el millor per abordar els desafiaments de seguretat que tenen els drones "sense crear burocràcia o asfixiar a la innovació".

Brussel·les també ha destacat que unes normes comunes en aquesta matèria "cimentaran el mercat únic per a dron i serveis relacionats" i així "contribuiran al lideratge global de la UE en aquest sector en expansió". Segons Violeta Bulc, la comissària de Transports: "Un ecosistema net i segur de drones a Europa s'està convertint en una realitat mentre avancem cap a la fase d'implementació de les nostres normes. També continua el paral·lel el treball en l'O-space per desenvolupar un sistema modern de gestió de l'espai aeri per a les operacions de drone en els nostres cels".

Més informació
Vigilància policial amb drones al MWC
Els 'drones' també es manifesten
‘Drones’ per comptar cabres salvatges als Pirineus
Avui et destaquem
El més llegit