Vigilància policial amb drones al MWC

Mossos d'Esquadra rastrejaran aèriament el perímetre del congrés de mòbils amb l'ajuda dels dispositius no pilotats

El dispositiu de seguretat del MWC integra totes les forces de l'ordre públic El dispositiu de seguretat del MWC integra totes les forces de l'ordre públic

Al Mobile World Congress (MWC) tot és tan digital que fins i tot la vigilància policial es fa amb gadgets. I és que els Mossos d'Esquadra incorporaran per primera vegada drones al dispositiu de seguretat del congrés, que se celebra la pròxima setmana a Barcelona i realitzarà el primer vol en espai aeri controlat el dia de la inauguració.

Per realitzar aquesta operació, el cos s'ha coordinat amb el gestor de l'espai aeri, Enaire, amb qui ha establert un protocol de coordinació sorgit de diverses reunions entre unitats dels mateixos Mossos i representants d'Enaire i Aena, ha informat la policia catalana en un comunicat.

Les aeronaus per control remot permetran obtenir imatges aèries en temps real i enviar-les a l'òrgan de coordinació policial, i podran desenganxar després d'haver realitzat un estudi aeronàutic de seguretat i d'haver desplegat un protocol intern d'actuació, a més de comptar amb un agent radiofonista encarregat de la comunicació amb la torre de control de l'Aeroport de Barcelona-El Prat i els pilots titulats.

En marxa des de 2012

Els Mossos utilitzen drones en recerques policials des de 2012, però és la primera vegada que el cos es coordina amb Enaire, després de l'entreu en vigor del Reial decret 1036/2017, que regula l'ús d'aquests dispositius.

El pla de seguretat del MWC, dirigit pels Mossos, s'ha dissenyat per garantir el normal desenvolupament del congrés mundial de mòbils i maximitzar la seguretat dels assistents i residents en l'entorn on se celebra, i incorpora la Guàrdia Urbana de Barcelona, a la de L'Hospitalet de Llobregat i als cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Més informació
‘Drones’ per comptar cabres salvatges als Pirineus
Els 'drones' del futur
Els drones, presents al Smart City Expo
Avui et destaquem
El més llegit