Brussel·les demana als 27 mesures per "augmentar les capacitats" de patronals i sindicats

La Comissió Europea reclama que les organitzacions tinguin la "informació rellevant" sobre la situació econòmica i les polítiques

El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, i el comissari de Treball, Nicolas Schmit | EBS El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, i el comissari de Treball, Nicolas Schmit | EBS

La Comissió Europea demana als estats membre "augmentar les capacitats" de patronals i sindicats amb l'objectiu de reforçar el diàleg social. En un pla presentat per donar un nou impuls al diàleg social a la Unió Europea, l'executiu comunitari reclama als 27 "promoure" el diàleg social "amb totes les parts" i que aquestes tinguin accés a la "informació rellevant" sobre la situació econòmica i social del país i les polítiques que es volen impulsar. El document de Brussel·les també insta els estats a garantir que els agents socials estan "significativament implicats" en el disseny i implementació de les polítiques i en les negociacions col·lectives.

La recomanació de la Comissió Europea també demana als 27 "promoure" patronals i sindicats "forts i independents" i impulsar la negociació col·lectiva "en el nou món del treball". En aquest sentit, l'executiu comunitari insta a "fomentar" que els agents socials tinguin en compte les "noves formes de treball atípiques".

Més info: El vincle econòmic de la Generalitat amb les patronals

Pel que fa a la participació dels agents socials a nivell europeu, Brussel·les planteja que cal reforçar-la tot modernitzant el marc actual. També proposa mantenir el suport administratiu i legal a les organitzacions i "reforçar" la seva implicació en l'elaboració de les normatives comunitàries.

Més informació
El futur de les patronals
Les patronals fan política?
Avui et destaquem
El més llegit