7 anys de BStartup, el servei pioner de la banca en suport a les startups

Banc Sabadell crea el 2013 BStartup i ha sigut 'partner' financer de Redpoints, Signaturit o Adsmurai

Un estand firal de BStartup | BStartup Un estand firal de BStartup | BStartup

Es compleixen ja 7 anys des que Banc Sabadell, amb més de 140 anys d'experiència en banca d'empresa, decidís fer un pas més i crear un servei específic per a startups. Es va convertir així en el primer banc a especialitzar-se en startups al nostre país.

Perquè les startups tenen models de desenvolupament i finançament diferents a les de les companyies tradicionals. A partir d'aquesta premissa, Banc Sabadell crea el 2013 BStartup. L'objectiu, ser el seu millor partner financer, des de la seva fase seed a scale up, per això avui hi ha un equip de més de 25 persones dedicades exclusivament a les startups. I tot això es recolza en 2 grans línies d'actuació, l'especialització en serveis financers per a aquesta tipologia d'empreses i la inversió en equity.

Avui a l'oficina principal de Banc Sabadell a Barcelona, ​​a la Torre de Balmes / Diagonal, un equip de set gestors bancaris i una analista de riscos treballen exclusivament per donar servei bancari especialitzat a les startups, scale ups, inversors i resta de l'ecosistema català. Barcelona és un dels principals hubs tecnològics d'Europa i per descomptat, un del principals focus de BStartup.

Barcelona és un dels principals 'hubs' tecnològics d'Europa i per descomptat, un del principals focus de BStartup

El seu programa d'inversió també ha estat clau, a través del vehicle BStartup 10, inverteix anualment en unes 10 companyies en fase early stage i de base tecnològica o científica amb un tiquet de 100.000 euros. Això es tradueix en 65 startups invertides, entre elles empreses tan rellevants en l'ecosistema català com Redpoints, Signaturit, Adsmurai, Stay4Long, Psious, Qida... També en la seva línia d'inversió s'ha evolucionat i fa tres anys es va crear el vertical per startups de salut BStartup Health, un sector estratègic per al nostre país on hi ha molt talent i bones oportunitats d'inversió.

L'aposta del banc per la inversió en startups també es va reforçar amb la creació el 2015 de Sabadell Venture Capital, vehicle amb el qual acompanyen les startups en fases posteriors, i la creació en 2017 d'InnoCells, el hub d'innovació i corporate venture arm del banc. Amb tot això, Sabadell és avui un dels primers inversors nacionals en startups.

I, com assenyalen des del banc, es tracta d'aportar valor a l'ecosistema emprenedor des de dins, sumant en el capítol dels serveis especialitzats i el finançament, i creixent al mateix temps que ho fa aquest gran hub tecnològic.

Més informació
BStartup Health obre les portes de la seva tercera edició
BStartup inverteix en la startup sevillana Le Room Service
Avui et destaquem
El més llegit