La Caixa dona 3 milions d'euros més a aliments per a famílies vulnerables

Aquesta partida extraordinària se suma als 60 milions d'euros anuals del programa CaixaProinfància contra la pobresa infantil

La Caixa destina dos milions d'euros a aliments per a famílies vulnerables | Cedida La Caixa destina dos milions d'euros a aliments per a famílies vulnerables | Cedida

La Fundació La Caixa ha afegit dos milions d'euros addicionals al programa CaixaProinfància, per lluitar contra la pobresa infantil. Ho fa per fer front a les necessitats alimentàries de les famílies vulnerables durant la crisi del coronavirus. Aquestes ajudes extraordinàries se sumen als 60 milions d'euros anuals d'aquest programa.  

A través d'un comunicat, la fundació indica que 2.925 famílies catalanes en risc d'exclusió rebran una ajuda de 300 euros a través d'una tarjeta que permet comprar als establiments d'alimentació, mentre que en el conjunt de l'Estat seran més de 10.000. Unes 400 entitats socials s'ocuparan de canalitzar-les.

El programa parteix de la base que les condicions de l'entorn influeixen directament sobre els processos d'aprenentatge i escolarització, fet que dificulta que els infants i adolescents que viuen en contextos vulnerables assoleixin l'èxit escolar. En un context de crisi com el de la covid-19, indica el comunicat, "les famílies amb menys recursos són les que sofreixen més l'impacte".      

Més info: La Caixa posa a disposició dels afectats pel Covid-19 atenció psicològica

L'objectiu del programa CaixaProinfància és trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills, afavorint el ple potencial i les capacitats dels menors. Les cinc línies de treball de la iniciativa són: el reforç educatiu, l'educació no formal i el temps lliure, el suport educatiu familiar, l'atenció i teràpia psicosocial, i la promoció de la salut. 

"Donant continuïtat al nostre intens compromís amb les famílies desafavorides, la Fundació ”la Caixa” redobla els seus esforços en el marc d’una crisi sanitària sense precedents per estar al costat dels més vulnerables i ajudar-los a tirar endavant en aquests moments difícils", ha subratllat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Més informació
La Caixa destina sis milions d'euros a la lluita contra el càncer
La Caixa facilita la contractació de 602 joves a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit