La Caixa i Creu Roja s'alien per ajudar la gent gran

Les dues entitats destinen 250.000 euros amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques d'avis residents a Catalunya que travessen dificultats econòmiques

La Fundació La Caixa i la Creu Roja a Catalunya destinen 250.000 euros per ajudar a les persones grans durant el confinament | Cedida La Fundació La Caixa i la Creu Roja a Catalunya destinen 250.000 euros per ajudar a les persones grans durant el confinament | Cedida

La Fundació La Caixa i la Creu Roja a Catalunya uneixen forces per ajudar les persones grans que es troben en situació de vulnerabilitat durant el confinament. Segons informen en un comunicat, les dues entitats destinen 250.000 euros amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de persones grans residents a Catalunya que travessen dificultats econòmiques.

Més info: La Caixa dona 3 milions d'euros més a aliments per a famílies vulnerables

L’equip de la Creu Roja s’encarregarà de repartir als domicilis 2.500 lots amb aliments, productes d’higiene personal, targes per alimentació fresca i de neteja de la llar. A més, les dues entitats impulsen també un acompanyament telefònic de seguiment i de suport psicosocial per baixar el nivells d’angoixa, pors i ansietat. També intensifiquen l’atenció telefònica a familiars de persones malaltes en estat crític o difuntes durant el període de confinament, per poder donar suport així a aquestes persones durant el procés de dol.

D'altra banda, per fer front a l’impacte emocional que es desprèn d’aquest context delicat, i en la línia de treball als territoris amb el programa Sempre Acompanyats, la Fundació La Caixa i la Creu Roja crearan conjuntament un seguit de recomanacions i pautes adreçades a la població en general per fer front al dol de la mà d’un equip humà que durà a terme les intervencions. 

Entre d’altres aspectes, s’abordarà la soledat; la vulnerabilitat; com adaptar-se a les noves situacions inesperades; com gestionar les pèrdues i els sentiments que es generen de indefensió, culpa, buit i abandó; així com acompanyar a altres persones en les seves pèrdues. 

Més informació
La Caixa posa a disposició dels afectats pel Covid-19 atenció psicològica
Caixabank ofereix una moratòria del 'renting' dels seus vehicles
Avui et destaquem
El més llegit