CaixaBank redueix el seu benefici per la fusió amb Bankia

L'entitat bancària ha registrat uns guanys de 2.457 milions d'euros fins al setembre

Imatges d'una oficina de CaixaBank a Barcelona | CaixaBank Imatges d'una oficina de CaixaBank a Barcelona | CaixaBank

CaixaBank ha registrat uns beneficis de 2.457 milions d’euros fins al setembre, un descens d’un 48,8% respecte del mateix període de l’any passat. Els resultats s’atribueixen a l’impacte de la fusió amb Bankia. Si al balanç no s’inclou el procés d’integració, el descens seria d’un 17,7%. Els recursos dels clients se situen en els 612.504 milions d’euros i els actius gestionats arriben als 144.133 milions.

Pel que fa als ingressos, CaixaBank ha obtingut 8.647 milions d’euros, xifra que representa un increment d’un 2,7%. El capítol de despeses de personal baixa un 8,5% per les sortides laborals acordades amb els sindicats. “Afrontem els pròxims trimestres amb una gran fortalesa financera que ens permetrà ajudar a la societat en l’actual context d’incertesa”, apunta Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l’entitat.

CaixaBank assegura que enguany s’han registrat menys dotacions per insolvències i, a finals de setembre, el fons per la cobertura d’impagaments és de 7.867 milions d’euros. L’entitat ha amortitzat un 28% dels préstecs avalats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), un 95% ja s’ha formalitzat i només queda pendent un 4,4% classificat dins la categoria de morositat. 

Més informació
CaixaBank reconeix el talent de les startups més innovadores
CaixaBank invertirà 3.500 MEUR en el període 2022-2024
Caixabank celebra una nova edició de la Setmana Social
Avui et destaquem
El més llegit