CaixaBank i Microsoft convoquen els Premis WONNOW per impulsar el talent femení

Obertes les inscripcions per participar en la sisena edició dels guardons que impulsen el talent femení a la ciència i la tecnologia

Imatge del Premi WONNOW | CaixaBank Imatge del Premi WONNOW | CaixaBank

Per sisè any consecutiu, CaixaBank i Microsoft continuen reconeixent el talent femení en l'àmbit STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i impulsant la diversitat en el món acadèmic amb els Premis WONNOV. L'objectiu d'aquests guardons és impulsar la presència femenina en els àmbits tecnològic i científic i conscienciar sobre la necessitat d'adquirir habilitats digitals per accedir al mercat laboral, que demanda cada vegada més aquest tipus de perfils.

En aquest context, les alumnes de graus STEM d'universitats espanyoles amb 180 crèdits superats, ja poden presentar-se a la sisena edició dels Premis WONNOW, uns guardons consolidats i de referència en l'àmbit universitari, que inclouen una dotació econòmica de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social i enguany s'amplien a 15 les beques remunerades per treballar durant sis mesos a CaixaBank, a més de l'accés a un programa de formació de Microsoft.

Fins al 30 de juny, les interessades a participar en aquesta edició poden presentar la seva candidatura a la web www.wonnowawards.com emplenant un formulari, que inclou preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil, ja que es valora tant l'expedient acadèmic com els seus mèrits personals, professionals i socials. A més, han d'adjuntar el seu currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

A les universitats espanyoles, segons les dades del Rànquing CYD, les dones representen el 36% de l'alumnat en les titulacions de l'àmbit de les STEM, quan en general suposen el 56% de les matriculades. Aquest informe confirma la baixa presència femenina en carreres d'aquest àmbit en comparació amb la Unió Europea, ja que les dades assenyalen que les dones que cursen graus relacionats amb les TIC no arriben al 14%, la qual cosa ens situa 5,5 punts per sota de la Unió Europea.

Al llarg de les cinc edicions dels Premis WONNOW celebrades fins al moment, han participat més de 2.700 alumnes d'universitats de tota Espanya. En l'última edició, la participació va augmentar un 34,8% respecte a l'any anterior, la qual cosa demostra que aquests guardons s'han anat consolidant al llarg de la seva trajectòria.

Més informació
L'STEM Women Congress tanca amb més de 400 inscrits
Quatre universitats catalanes participen en el programa Ledu Stem Cátedras Telefónica
Com més igualtat, menys dones STEM
Avui et destaquem
El més llegit