Quatre universitats catalanes participen en el programa Ledu Stem Cátedras Telefónica

Aquesta iniciativa impulsa les soft skills (habilitats d’oratòria i argumentació) entre els estudiants

Imatge d'una sessió de Ledu Stem Càtedres Telefònica | Cedida Imatge d'una sessió de Ledu Stem Càtedres Telefònica | Cedida

Ledu Stem Càtedres Telefònica, lliga de debat dirigida a estudiants de carreres STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics), celebra la seva III edició reunint 25 universitats -totes elles formen part de la Red de Cátedras Telefónica- que debatran sobre un dels temes de prioritat per a un model de creixement econòmic just i inclusiu: la transició ecològica i digital. La pregunta objecte del debat serà “La digitalització és aliada de la transició verda?”, i es plantejarà en un context en el qual Europa pretén convertir-se en un líder digital i verd.

En aquest sentit, potenciar les sinergies entre la transició digital, verda i energètica és clau per a aconseguir una economia competitiva, resilient i sostenible, com ha recordat Telefònica amb motiu del dia Mundial del Medi Ambient.

La lliga té l'objectiu de fomentar i impulsar les soft skills, habilitats d'oratòria i argumentació entre els joves: la intel·ligència emocional i empatia, la capacitat de treball en equip, l'esperit crític i innovador…, en general, potència les capacitats relacionades amb comunicació oral entre els qui seran futurs professionals científics i tecnològics.

Aquesta edició, la més gran per nombre d'universitats participants, es desenvoluparà telemàticament, excepte la gran final presencial que tindrà lloc en la seu de Telefónica. Podrà participar qualsevol estudiant STEM, amb edats compreses entre 18 i 27 anys, que cursi en les universitats que compten amb Càtedra Telefònica. El període d'inscripció estarà obert fins al 15 de febrer.

L’equip guanyador obtindrà una plaça per a participar en la fase final de la Lliga Espanyola de Debat Universitari

Els equips hauran d'estar formats per dos integrants de la mateixa universitat- no podran participar equips composts per estudiants de diferents universitats-. L'equip guanyador de LEDU Stem obtindrà un trofeu i una plaça per a participar en la fase final de la Lliga Espanyola de Debat Universitari que enfronta als 16 millors equips de l'Estat. El premi a l'equip guanyador serà de 6.000 euosi el segon classificat aconseguirà 3.000 euros; també es triarà al millor orador de la competició.

Ledu Stem Càtedres Telefònica s'ha convertit en un autèntic think tank dels futurs líders digitals que, entre altres materials, ha donat com a fruit Imaginando el futuro, un Pacto Digital escrito por los jóvenes, publicació que recopila la visió d'aquests estudiants sobre els reptes i oportunitats de la societat digital.

Universitats participants

La Red de Cátedres Telefónica España és un instrument clau en la col·laboració Universitat–Empresa que té com a objectiu l'anàlisi i identificació de la situació i de l'impacte de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la societat amb una visió de 360 graus. Les 25 universitats que compten amb Cátedra Telefónica España i els estudiants de la qual podran participar en aquest torneig són: Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Universitat de Barcelona, Rovira i Virgili, Politècnica de Madrid, Complutense de Madrid, Rey Juan Carlos, Carlos III, Internacional de La Rioja, Nebrija, Francisco de Vitòria, Politècnica de Valencia, Catòlica de Murcia, Pontifícia de Salamanca, així com les universitats de Sevilla, Màlaga, Granada, Extremadura, Zaragoza, Castella-La Manxa, Salamanca, Las Palmas, Deusto, Vigo i Càdis.

Més informació
Telefónica obté un benefici net de 1.486 milions d’euros fins setembre
Tres centres catalans, entre les 200 millors universitats del món
Avui et destaquem
El més llegit