Les Cambres rebutgen la violència als carrers i reclamen un Govern "fort"

El Consell General de Cambres de Catalunya publica una carta oberta demanant a les entitats socials i polítiques un posicionament clar contra els atacs

Foto de família del relleu a la presidència del Consell de Cambres | ACN Foto de família del relleu a la presidència del Consell de Cambres | ACN

"Un posicionament clar contra els atacs als negocis arreu del territori en els darrers dies". Això és el que reclama el Consell General de Cambres de Catalunya en una carta oberta en què avala l'acte empresarial de rebuig als aldarulls –previst el proper dijous 4 de març a l'estació del Nord- i reclama, també, amb urgència un Govern "fort i estable" per tal d'afrontar els reptes de la pandèmia i els disturbis al carrer.

L'entitat reconeix un "rerefons econòmic" que afecta una bona part de la població, i principalment a la joventut, en les protestes i es compromet a "potenciar totes aquelles activitats camerals que ja estan cercant la promoció de l'activitat econòmica". En paral·lel, el Consell de Cambres insisteix en la "necessitat imperiosa" d'ajuts directes a les empreses afectades per la pandèmia de covid-19.

"Estem amatents a les potencialitats dels anomenats fons europeus Next Generation, havent liderat la presentació de diversos projectes a les manifestacions d’interès fins ara convocades", han recordat les Cambres catalanes, que demanen la "màxima implicació" de totes les persones que formen part dels plenaris camerals, incloses les organitzacions empresarials, aportant les propostes que considerin necessàries per a l'activitat cameral. Finalment, el Consell General de Cambres recalca que la prioritat sanitària ha d'anar acompanyada de mesures per salvar el teixit socioeconòmic.

"Les pèrdues en mitjana durant el 2020 van ser de 78 milions d'euros diaris, en un càlcul obtingut a partir de l'11,4% de reducció del PIB a Catalunya l'any 2020, i la previsió per al primer trimestre del 2021 és de 46 milions d'euros diaris", ha alertat l'entitat cameral.

Més informació
El Cercle d'Economia exigeix a les institucions que passin a l'acció
L'abc econòmic dels programes electorals per al 14-F
Avui et destaquem
El més llegit