El Camp de Tarragona rep 336 milions d'euros dels fons europeus

La consellera Mas destaca que els ajuts financen "projectes tractors" que tindran un "efecte important" en el territori

El Camp de Tarragona ha rebut 336 milions d'euros dels fons Next Generation  | ACN El Camp de Tarragona ha rebut 336 milions d'euros dels fons Next Generation | ACN

El Camp de Tarragona ha rebut 336 milions d'euros dels fons Next Generation fins al 30 d'abril d'enguany. En global, s'han beneficiat d'aquests ajuts europeus 4.900 beneficiaris. En concret, 941 són empreses -el 95% Pimes-, 3.788 particulars, 79 corporacions locals, 62 entitats sense ànim de lucre, 16 centres de recerca, entre ells la Universitat Rovira i Virgili (URV), i 15 entitats del sector públic. Entre els projectes destaquen els 49,2 milions d'euros adjudicats a l'empresa Lotte Energy Materials o els 15,8 milions a BASF. En la visita feta aquest divendres a la URV, la consellera d'Economia en funcions, Natàlia Mas, ha destacat que aquests fons financen "projectes tractors que tindran un efecte molt important en el territori".

El Departament d'Economia ha destacat que els àmbits de la indústria, mobilitat urbana, turisme, ciència, cures i renovables són els que han rebut més recursos dels fons europeus. En concret, el 60% dels recursos es concentren a la indústria (75 milions), seguits per la mobilitat urbana (37,8 milions), turisme (37,4 milions), ciència (27,6 milions) i cures (25,5 milions). El 40% restant es destinarà a energies renovables, hidrogen, polítiques d'ocupació, entre altres.

En detall, gairebé la meitat dels 336 milions captats per a les comarques tarragonines s'han assignat a empreses, concretament, aquestes han rebut 154,5 milions d'euros. Pel que fa als centres de recerca, la xifra s'enfila fins als 45,8 milions (13,6%) mentre que les administracions locals n'han obtingut 90 milions (27,5%). En el cas dels particulars i de les entitats sense ànim de lucre han rebut 20,3 i 20,8 milions d'euros, respectivament.

Gairebé la meitat dels 336 milions captats per a les comarques tarragonines s'han assignat a empreses

En la seva visita a les instal·lacions del Servei de Recursos Científics i Tècnics de la URV, la consellera Mas ha destacat que el 95% de les companyies beneficiades són petites i mitjanes empreses del Camp de Tarragona. Amb tot, també ha subratllat que els fons s'han destinat a "projectes molt tractors" per al territori. Així, ha assenyalat els 49,2 milions d'euros adjudicats a la companyia sud-coreana Lotte Energy, que s'instal·larà a Mont-roig del Camp per fabricar elecfoil -un component per fer bateries-. També ha posat d'exemple, la nova planta de refinament de metalls de BASF per reciclar bateries, amb 15,8 milions, o el projecte Lhyfe Hidrogeno, que obtindrà 14,1 milions.

Nous projectes, d'alt contingut tecnològic

La consellera ha explicat que els fons europeus s'han repartit de forma equilibrada arreu del país, tot i que a les comarques tarragonines les empreses han tingut un pes "lleugerament superior a altres territoris", on una part, ha indicat, s'ha destinat més a l'àmbit particular i residencial. "Veiem que hi ha un pes de projectes tractors, que un cop es posin en marxa, tindran un efecte molt important en tot l'ecosistema productiu, d'universitat, i de servei del territori", ha dit.

Alhora, Mas ha avançat que hi haurà nous projectes i s'ha mostrat confiada en el fet que es puguin "materialitzar". Aquests tindran un "alt contingut tecnològic", segons ha comentat. Finalment, ha defensat la importància de les pròximes eleccions europees per "l'impacte diari" que tenen les decisions que es prenen a Europa. "Des de Catalunya volem que s'aprofitin el màxim de bé aquests fons perquè aquesta política europea pugui tenir continuïtat en el futur", ha tancat.

Més informació
Les comarques gironines reben 360 milions de fons Next Generation per a 8.400 beneficiaris
Més de 52.000 beneficiaris reben 5.390 milions dels fons Next Generation a Catalunya
Les empreses catalanes capten més de 1.100 milions d'euros dels Next Generation
Begur destinarà 6 milions de fons Next Generation a projectes de turisme i sostenibilitat
Avui et destaquem
El més llegit